.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥΣ!

 


Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι συνένζυμα που υποβοηθούν την λειτουργία των ένζυμων . Τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες που λαμβάνουν μέρος τις βιοχημικές διεργασίες.
Μετά από διάφορες δοκιμές σε φυτά που έχουν καλλιεργήθει κυρίως με την υδροπονική μέθοδο τα συμπεράσματα που εξήχθησαν, δείχνουν σαφή και ουσιαστική σημασία του συμπλέγματος των βιταμινών Β στην ανάπτυξη των φυτών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην βιταμίνη Β9 (Φυλλικό ή φολικό οξύ), στην βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξυ) και στη βιταμίνη Β1 (θειαμίνη).
phyllic
Η βιταμίνη Β9 επιδρά στον μεταβολισμό των φυτών. Έχει παρατηρηθεί οτι η διασπασή της γίνεται ταχύτερα κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού. Η σημασία της για την φυτική παραγωγή έγκειται κυρίως στον σχηματισμό αυξημένων σε βάρος και ποιοτικότερων φυτικών προϊόντων.

Pantothenic acid structureΗ βιταμίνη Β1 βοηθά τα φυτά στην παραγωγή και τη χρήση υδατανθράκων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής ενέργειας η οποία διοχετεύεται στην βλάστηση, την ανάπτυξη των αναπαραγωγικών μερών και την δημιουργία αιθέριων ελαίων . Επίσης αποτέλεσμα αυτής της ενεργειακής κατάστασης είναι η άμεση και πιο ολοκληρωμένη χρήση του φωσφόρου. Άλλες εργαστηριακές έρευνες έχουν αποδείξει οτι η θειαμίνη είναι μια ουσία που επιδρα στην δημιουργία της Επίκτητης Διασυστηματικής Αντοχής (systemic acquired resistance, SAR).
ThiamineΗ βιταμίνη Β5 είναι απαραίτητη στις βασικές κυτταρικές διεργασίες.
Η σύγχρονη γεωργία στοχεύει στην προώθηση των φυτικών οργανισμών να αυξησουν την ανάπτυξη των δικών τους μηχανισμών παραγωγής ενέργειας μέσω δευτερευόντων ουσιών που ήδη προυπάρχουν στα φυτά. Βάση αυτής της νοοτροπίας γίνεται η χορήγηση σκευασμάτων που περιέχουν βιταμίνες. Αυτά τα συνένζυμα υπάρχουν και δημιουργούνται ούτως ή άλλως μεσα στα συστήματα των φυτικών οργανισμών. Στόχος αυτών τών σκευασμάτων είναι να "απαλλάξουν" εν μέρει τα φυτά από διάφορες μεταβολικές διαδικασίες με τις οποίες παράγουν βιταμίνες Β. Αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης είναι να διοχετεύεται περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά στους τομείς που παράγουν άνθη, καρπούς και αιθέρια έλαια, δηλαδή τα προϊόντα που ενδιαφέρουν τους καλλιέργητες.
Επίσης μετά από μελέτες έχει διαπιστωθεί, οτι όταν υπάρχουν χαμηλές ποσότητες βιταμινών στους ιστούς, τα φυτά αδυνατούν να παράγουν αρκετές νέες έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Γενικότερα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα σκευάσματα που περιέχουν βιταμίνες Β χρησιμεύουν στους καλλιεργητές στη φάση της σποράς, στην καλλιέργεια μοσχευμάτων, στις μεταφυτεύσεις αλλά και κατά την καρποφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου