.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η κακοκαιρία αποτελειώνει τους ελαιοπαραγωγούς - έρχονται αποζημιώσεις για ακαρπία λέει ο Τσαυτάρης

Μετά τα προβλήματα στην καρπόδεση των ελιών, των προβλημάτων στα προγράμματα δακοκτονίας, οι σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών και η χαλαζόπτωση ήρθαν ν’ αποτελειώσουν τη σοδειά και το εισόδημα των αγροτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από διάφορες περιοχές της χώρας μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν στη δυτική στερεά, τη δυτική, κεντρική και νότια πελοπόννησο και άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΛΓΑ έχει επιληφθεί σε ορισμένες από αυτές, με τους παραγωγούς να ζητούν  άμεσες αποζημιώσεις.

Σε σχέση με την ακαρπία, δεν υπάρχει ουδέν νεότερο, με τον υπουργό να δηλώνει ωστόσο στη συνδιάσκεψη του ΣΕΚ για την κτηνοτροφία στην Αθήνα, γενικά ότι «θα δώσουμε πολλά χρήματα για αποζημιώσεις», χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου