.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Νόμιμη κάνναβη γεμίζει τα δημόσια ταμεία, ξεπερνά τα smartphones


Τον  τελευταίο καιρό απανωτά κρούσματα παραβάσεων με διακίνηση χασίς, αλλά και ένα πρωτοφανές περιστατικό με δηλητηρίαση εκατοντάδων εργαζομένων σε φυτεία κάνναβης στην Αλβανία έχουν απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας μας.
Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας σε άλλες χώρες έχουν βαλθεί να μετατρέψουν την καλλιέργεια κάνναβης από παράνομη δραστηριότητα σε επικερδή επιχείρηση με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καλλιέργεια και πώληση μαριχουάνας εξελίσσεται σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές με τάση να ξεπεράσει ακόμα και τα smartphones.
Την ώρα που πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 58% των Αμερικανών συμφωνεί με τη νομιμοποίηση της ευφορικής ουσίας, πολλοί εκτιμούν ότι οι μέρες της παράνομης κάνναβης είναι μετρημένες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.
Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η Huffington Post, το 2013 θα πωληθεί νόμιμη κάνναβη αξίας 1,43 δισ. Ευρώ στις ΗΠΑ. Επίσης, στις ΠολιτείεςΚολοράντο και Ουάσιγκτον οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν νόμιμα να αγοράζουν χασίς και να καλλιεργούν δενδρύλλια.
Μόνο το Κολοράντο αναμένεται να προσθέσει 359 εκατ. δολάρια από τη διακίνηση χασίς στην αγορά του ως το 2014.
Το 2014, το εμπόριο μαριχουάνας θα αυξηθεί κατά 64% στα 2,34 δισ. δολάρια, την ώρα που η αγορά τωνsmartphones αυξάνεται κατά μέσο όρο σε ποσοστό μόλις 7% ετησίως.
Την ώρα που οι Πολιτειακές κυβερνήσεις βλέπουν τα ταμεία τους να αδειάζουν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βάζει “λουκέτο” στις δημόσιες υπηρεσίες ελλείψει χρημάτων, οι πολιτικοί άρχοντες βρίσκουν δύσκολο να αγνοήσουν τον πλουτοπαραγωγικό καρπό που βρίσκεται κάτω από τη μύτη τους αφήνοντας την εκμετάλλευσή του στα χέρια του υποκόσμου.
Πέραν των φορολογικών εσόδων, η νέα αναπτυσσόμενη “πράσινη” αγορά αναμένεται να συντελέσει και στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
Εκτός από τις ΗΠΑ, τη νομιμοποίηση και εκμετάλλευση της κάνναβης προωθεί και η κυβέρνηση της Ουρουγουάης.
Οπωσδήποτε είναι ένα ενδεχόμενο που θα άξιζε να διερευνήσουν οι χρεωκοπημένες -παντοιοτρόπως- ελληνικές κυβερνήσεις αντί να κόβουν διαρκώς μισθούς και συντάξεις.
—Μπαράζ συλλήψεων και δηλητηριάσεις
Για την ιστορία, την προηγούμενη Δευτέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ανακάλυψαν κρύπτη με 526 κιλά χασίς στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 48χρονος ο οποίος φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που είχε οργανώσει τη μεταφορά και την εμπορία της μεγάλης ποσότητας των ναρκωτικών, που ήταν συσκευασμένη σε 298 δέματα, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε ερημική παραλία της Λευκάδας.
Σήμερα, ένας 33χρονος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του πακέτα με χασίς, άρχισε να τα πετάει στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού.
Ο 33χρονος που βρισκόταν υπό την παρακολούθηση της Δίωξης Ναρκωτικών, προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο της αστυνομίας και στη διάρκεια της καταδίωξης έριχνε τα πακέτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Τελικά, αφού εκτυλίχθηκαν σκηνές βγαλμένες από ταινίες δράσεις συνελήφθη.
Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τουλάχιστον 700 “εργαζόμενοι” σε φυτεία κάνναβης σε ένα αλβανικό χωριό , κυρίως έφηβοι και γυναίκες, ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από σοβαρή δηλητηρίαση, σύμφωνα με τους τοπικούς γιατρούς.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν σε φυτείες κοντά στο νότιο χωριό Lazaret, παρουσίασαν, σύμφωνα με γιατρό στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, συμπτώματα παρόμοια με ” σοβαρές διαταραχές από δηλητηρίαση κάνναβης “.
” Οι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά μικρότερα των 15 ετών, υπέφεραν από κρίσεις εμετού, πόνους στο στομάχι, καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση, ” είπε ο γιατρός Χίσνι Λούκα στο Top TV Channel της Αλβανίας.
Το χωριό Lazaret, οι φυτείες του οποίου φυλάσσονται από ένοπλες περιπολίες, είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης στα Βαλκάνια και παράγει περίπου 900 τόνους της ουσίας κάθε χρόνο – αξίας περίπου 4,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το AFP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου