.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Φόρο 13% ή 26% από το 1ο € στους Αγρότες για το εισόδημα του 2014


so god made a farmer

Οι αλλαγές επηρεάζουν μπλοκάκια, παροχές σε είδος, αγρότες και εισοδήματα από ενοίκια.
Οι συχνές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία σε συνδυασμό με την έλλειψη οδηγιών από τις φορολογικές αρχές έχουν αναδειχθεί από φυσικά και νομικά πρόσωπα ως τα μεγάλα προβλήματα της φορολογίας. Η αβεβαιότητα αυτή όπως φαίνεται θα συνεχισθεί και το 2015 δεδομένου ότι τον Φεβρουάριο του νέου έτους θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να διαπραγματευθεί με την τρόικα το δημοσιονομικό κενό για το 2015.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί όπως η μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοσθεί. Μάλιστα η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος δεν έχει ακόμα εκδοθεί, ενώ τα λογιστήρια δεν γνωρίζουν πώς θα πρέπει γίνει η παρακράτηση φόρου από το νέο έτος.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να σχεδιάζουν τη νέα χρονιά με βάση όσα έχουν ήδη ψηφισθεί από τη Βουλή και θα ισχύσουν για πρώτη φορά από το νέο έτος. Οι αλλαγές δεν είναι λίγες και αρκετές από αυτές θα επιβαρύνουν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων.
• Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2015:
1) Υψηλότερο φόρο θα πληρώσουν οι μισθωτοί που αποκτούν εισόδημα και από μπλοκάκι. Και αυτό διότι τα εισοδήματα από μπλοκάκι και μόνο θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ παράλληλα θα κληθούν πληρώσουν και αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ που κατέβαλαν το 2014.
Σημειώνεται ότι για τα εισοδήματα του 2013 οι μισθωτοί με έσοδα από μπλοκάκι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να φορολογηθούν είτε με την κλίμακα των μισθωτών υπό προϋποθέσεις (έως 3 εργοδότες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σε περισσότερους από 3 εργοδότες και τουλάχιστον το 75% των αμοιβών προέρχεται μόνο από έναν εργοδότη) είτε με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.
2) Οι παροχές σε είδος (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.) μετατρέπονται από το 2015 σε εισόδημα και θα φορολογηθούν με συντελεστές 22%, 32% ή 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος αλλά και της παροχής σε είδος.
3) Τα καθαρά κέρδη των αγροτών θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ (εισοδήματα 2014). Ωστόσο οι αγρότες κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ στην περίπτωση που:
• Το δηλωθέν εισόδημά τους είναι μικρότερο από το εισόδημα που προκύπτει με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα, ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης). Η διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος θα φορολογηθεί με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και επιπλέον θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.
• Δηλώσουν ζημιά ή μηδενικά εισοδήματα. Στην περίπτωση αυτή θα φορολογηθούν για ολόκληρο το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ και θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.
• Πώς θα φορολογηθούν τα ενοίκια:
Αλλαγές έρχονται και στους συντελεστές για όσους αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια. Ο φορολογικός συντελεστής για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εισοδήματος από ενοίκια αυξάνεται από το 10% στο 11% παράλληλα όμως καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% και 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τ.μ. ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση. Επίσης στα εισοδήματα από ακίνητα δεν υπολογίζεται πλέον προκαταβολή φόρου 55%.

(Πηγή: Καθημερινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου