.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Συμπληρωματικά χαρτιά από 7 Γενάρη για τους απλήρωτους της εξισωτικής

Γιουρουκέλη Μαρία| agronews.gr
Με τεράστια αγανάκτηση από την πλευρά του αγροτικού κόσμου που περίμενε από μέρα σε μέρα να πληρωθεί την εξισωτική αποζημίωση πιστώθηκε τελικά μόλις το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου, και μόνο σε όσους δικαιούχους είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επόμενη πληρωμή της εξισωτικής τοποθετείται πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επόμενη πληρωμή της εξισωτικής τοποθετείται πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Μάλιστα, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την εξόφληση της εξισωτικής κάνει λόγο για νέα πληρωμή για αγρότες στους οποίους παρουσιάσθηκαν προβλήματα – και ειδικότερα με το θέμα των βοσκοτόπων- ή σε όσους δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά, εφόσον οι δικαιούχοι προσκομίσουν από 7 Ιανουαρίου τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν  σε επόμενη πληρωμή. Αρκετοί είναι και αυτοί που συνδέουν την επόμενη δόση της εξισωτικής του 2014 με τις επικείμενες εκλογές και την τοποθετούν μέσα στον Ιανουάριο πριν τις κάλπες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της εξισωτικής έχει ως εξής:
Μετά την εκκαθάριση της Εξισωτικής Αποζημίωσης ετών 2011 και 2012 και αφού προηγήθηκε η εξόφληση του υπολοίπου 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2014 ποσού 928.520.274,14 ευρώ [συνολικό ποσό για την Ενιαία Ενίσχυση 2014 1.821.106.232,92 ευρώ] την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα πληρωμής της προκαταβολής των κτηνοτρόφων,  ολοκληρώθηκε στις 31.12.2014 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η αποστολή των αρχείων πληρωμής των δικαιούχων στην τράπεζα:
ΠΡΩΤΟΝ: για τις ενστάσεις της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2013 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: για την 1η Πληρωμή Προκαταβολής Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2014 για όσους δικαιούχους έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως είχε προγραμματισθεί.
Συγκεκριμένα:
● Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013 το ποσό άγγιξε τα 5 εκατ. ευρώ και αφορά 4.482 δικαιούχους με βάση διευκρινιστικά στοιχεία και δικαιολογητικά που προσκόμισαν.
● Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014 θα καταβληθούν 44,04 εκατ. ευρώ σε 53.956 δικαιούχους οι οποίοι προσκόμισαν τα αναγκαία δικαιολογητικά και ανταποκρίθηκαν ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, όπως είχαν την υποχρέωση από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Η πληρωμή αυτή γίνεται για πρώτη φορά 8 μήνες νωρίτερα από τις πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης  συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Το ΥπΑΑΤ είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις ύψους 126 εκατ. ευρώ που καλύπτει τις πληρωμές όλων των δικαιούχων. Όμως, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων δεν έχει τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων ή τα στοιχεία των εισοδημάτων και απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή τους. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές των  δικαιούχων, των οποίων τα δικαιολογητικά δεν εμφανίζουν προβλήματα, μέχρι οι υπόλοιποι δικαιούχοι να  τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, έγινε στις 31.12.2014, η πρώτη πληρωμή προκαταβολής ΕΑ 2014.
Με τις πληρωμές αυτές αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα που σχετιζόταν με το πρόγραμμα δράσης για τους βοσκότοπους ενώ για πρώτη φορά οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων θα ξεπεράσει τα 190 εκατ. ευρώ, ποσά σημαντικά για τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Οι δικαιούχοι θα  μπορούν από σήμερα 2.1.2015 να ενημερώνονται για τα ποσά πληρωμής τους τα οποία θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη στους λογαριασμούς τους από σήμερα αργά το βράδυ.
Επίσης από τις 7.1.2015 οι δικαιούχοι της ΕΑ 2014 που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους ή δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά τους θα μπορούν να προσκομίζουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν  σε επόμενη πληρωμή που θα γίνει.
Η επόμενη πληρωμή για την ΕΑ 2014 θα αφορά και την εξόφληση του υπολοίπου αυτών που λαμβάνουν τώρα την προκαταβολή, όσο και την πληρωμή αυτών που θα προσκομίσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά τους. Διευκρινίζεται ότι για να γίνει ορθά και με δίκαιο τρόπο η επόμενη πληρωμή, θα διορθωθούν και τυχόν σφάλματα στην κατανομή των βοσκοτόπων που έγινε στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης, διαδικασία που ξεκινάει και αυτή από 7.1.2015 και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.
Έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου 
«Με εντολή του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στην Λάρισα στις 3/1/2015, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Γρηγόρη Αποστολάκο, τον Αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και το σύλλογο Αγελαδοτρόφων Κρεατοπαραγωγής Θεσσαλίας  με θέμα την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014.  Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκε στις 31.12.2014 η πρώτη δόση του 40% της εξισωτικής αποζημίωσης του τρέχοντος έτους (2014), όπως  ανακοίνωσε και ο Υπουργός Γεώργιος Καρασμάνης, σε όλους τους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ανταποκρίθηκαν ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου..  
Συγκεκριμένα: 
Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014 καταβλήθηκε  η πρώτη δόση   σε 53.956 δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή γίνεται 8 μήνες νωρίτερα από τις πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης  των προηγούμενων ετών και για τον λόγο αυτό το ΥΠΑΑΤ είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις ύψους 126 εκ. € που καλύπτει τις πληρωμές όλων των δικαιούχων. Όμως, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων, (που αγγίζει τις 47.000), δεν έχει τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων ή τα στοιχεία των εισοδημάτων και απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή τους. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές των  δικαιούχων όπου τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζουν προβλήματα, μέχρι οι υπόλοιποι δικαιούχοι να  τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή προκαταβολής ΕΑ 2014. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναμένει τις επόμενες ημέρες τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να ακολουθήσει και επόμενη συμπληρωματική πληρωμή με βάση τις πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί.

Με τις πληρωμές αυτές αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα που σχετιζόταν με το πρόγραμμα δράσης για τους βοσκότοπους ενώ για πρώτη φορά οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση μέσα στο 2014 περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων θα ξεπεράσει τα 190 εκ. €, ποσά σημαντικά για την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν για το σύνολο των πληρωμών ειδικότερα του Νομού Λαρίσης για το 2014, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 206.039.893 εκ. ευρώ. Άκρως ενδεικτικά οι πληρωμές αναφέρονται σε 139.193.421 εκατ. ευρώ για την ενιαία ενίσχυση 2014, σε 24.353.207 εκατ. ευρώ πρόσθετα ποσά βαμβακιού, 5.984.985 εκατ. ευρώ για την νιτρορύπανση, 5.893.350 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέων γεωργών, 3.374.700 εκατ. ευρώ εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, 1.877.481 εκατ. ευρώ δάσωση γαιών, βιολογική γεωργία 1.757.413 εκατ. ευρώ κτλ.»

Η ανακοίνωση Καρασμάνη

Ξεκίνησε η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014

Για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 31.12.2014 η πρώτη δόση του 40% της εξισωτικής αποζημίωσης του τρέχοντος έτους (2014) σε όλους τους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, έχει ήδη εξασφαλίσει το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων, ύψους 126.000.000 ευρώ, που καλύπτει πλήρως και στο ακέραιο τις πληρωμές όλων των δικαιούχων αγροτών, η εξόφληση των οποίων με τα ποσά που δικαιούνται και τους αναλογούν θα γίνει στην επόμενη πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου