.

....Για το τσίμπημα της μέδουσας,η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ξέπλυμα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό 45 βαθμών ή με εφαρμογή θερμοκύστης. ........ Τιμές αγροτικών προιόντων της 22-8-17 απο το δημοπρατήριο Αγροδίκτυο ....ΑΓΓΟΥΡΙ Β 0,06 0,06 0,06 ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,41 0,46 0,55 ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,28 0,28 0,28 ΤΟΜΑΤΑ Α (100-160 γρ) 0,15 0,15 0,15 ΤΟΜΑΤΑ Α (160-380 γρ) 0,21 0,21 0,21 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Α 0,58 0,58 0,58 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β 0,12 0,12 0,12........Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο κλάδοι της ελληνικής αγροτικής παραγωγής στους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγές στη Γαλλία


Η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων ενημέρωσης για τις εξαγωγές στη Γαλλία, που κατατέθηκαν, το 2014, στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, αφορούσαν επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Όπως επισημαίνει το Γραφείο Ο.Ε.Υ. η τάση των προηγούμενων ετών ακολουθήθηκε και εφέτος, με τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων να αφορούν τον τομέα των τροφίμων και ποτών με ποσοστό 37,9% (144 από 380 αιτήματα).
Οι δύο μεγάλες ομάδες αιτημάτων εμπεριείχαν γενικής φύσεως ερωτήματα (38 αιτήματα, 26,4% επί του συνόλου του εν λόγω κλάδου) και ειδικά ερωτήματα (34 αιτήματα, 23,6%), που αφορούσαν στην αναζήτηση πληροφοριών για εξαγωγή ελαιολάδου στη γαλλική αγορά.
Ακολούθησε με διαφορά ο κλάδος της σαλιγκαροτροφίας, με 14 αιτήματα (9,7%), ο κλάδος των γαλακτοκομικών με 7 αιτήματα (4,8%), των αλκοολούχων ποτών (κυρίως οίνοι), των βιολογικών προϊόντων και των φρούτων και λαχανικών με 5 αιτήματα έκαστος (3,5% ανά κλάδο), των ιχθυηρών με 4 αιτήματα και της μελισσοκομίας με 3 αιτήματα.
Το υπόλοιπο 23,6% των αιτημάτων του κλάδου των τροφίμων και ποτών αφορούσε αναζήτηση πληροφοριών για εξαγωγές βοτάνων-μπαχαρικών, γλυκαντικών ουσιών, μανιταριών, συμπληρωμάτων διατροφής - υπερτροφών και κατεψυγμένων τροφίμων.
Πηγή>http://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου