.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Μέσω Ρουμανίας και "αναβαπτισμένα" φθάνουν τα ελληνικά μανταρίνια στη Ρωσία


Μέσω Ρουμανίας και

Με τον χειρότερο τρόπο επηρέασε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής των Οινιάδων, το Ρώσικο εμπάργκο που εφαρμόστηκε για τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία με δυσκολία μπορούν να διαθέσουν οι παραγωγοί.
Μεγάλες ποσότητες από τα εσπεριδοειδή του κάμπου καταλήγουν στη Ρωσία, αφού όμως, πρώτα μεταφερθούν στη Ρουμανία, όπου βαπτίζονται Ρουμανικά και συνεχίζουν το δρόμο τους για την Ρωσική αγορά. Όμως αυτό έχει επίπτωση στους παραγωγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα μανταρίνια, που τα προηγούμενα χρόνια, κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων αυξανόταν η τιμή τους και έτσι οι παραγωγοί εκείνες τις ημέρες προσπαθούσαν να βγάλουν τα «σπασμένα» της υπόλοιπης περιόδου. Η τιμή κυμαινόταν υπό κανονικές συνθήκες στα 0,17 ευρώ, ενώ τα Χριστούγεννα έφθανε ακόμα και τα 0,30 ευρώ το κιλό. Φέτος με το Ρωσικό εμπάργκο να είναι πάνω από τα κεφάλια τους, δεν έχουν καταφέρει, αυτό το γιορτινό διάστημα, να εξασφαλίσουν παραπάνω από 0,17 ευρώ.

Πηγή: ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου