.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μέσω Ρουμανίας και "αναβαπτισμένα" φθάνουν τα ελληνικά μανταρίνια στη Ρωσία


Μέσω Ρουμανίας και

Με τον χειρότερο τρόπο επηρέασε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής των Οινιάδων, το Ρώσικο εμπάργκο που εφαρμόστηκε για τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία με δυσκολία μπορούν να διαθέσουν οι παραγωγοί.
Μεγάλες ποσότητες από τα εσπεριδοειδή του κάμπου καταλήγουν στη Ρωσία, αφού όμως, πρώτα μεταφερθούν στη Ρουμανία, όπου βαπτίζονται Ρουμανικά και συνεχίζουν το δρόμο τους για την Ρωσική αγορά. Όμως αυτό έχει επίπτωση στους παραγωγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα μανταρίνια, που τα προηγούμενα χρόνια, κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων αυξανόταν η τιμή τους και έτσι οι παραγωγοί εκείνες τις ημέρες προσπαθούσαν να βγάλουν τα «σπασμένα» της υπόλοιπης περιόδου. Η τιμή κυμαινόταν υπό κανονικές συνθήκες στα 0,17 ευρώ, ενώ τα Χριστούγεννα έφθανε ακόμα και τα 0,30 ευρώ το κιλό. Φέτος με το Ρωσικό εμπάργκο να είναι πάνω από τα κεφάλια τους, δεν έχουν καταφέρει, αυτό το γιορτινό διάστημα, να εξασφαλίσουν παραπάνω από 0,17 ευρώ.

Πηγή: ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου