.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Κατάλληλη προετοιµασία του πατατόσπορου πριν τη φύτευση

Δούσκα Ελένη| Agronews.gr
Αµέσως µετά την παραλαβή του σπόρου αδειάζονται οι σάκοι και αποµακρύνονται οι σάπιοι και προσβεβληµένοι κόνδυλοι, καθώς και εκείνοι που τυχόν έχουν φύτρα πολύ λεπτά, σύµφωνα µε τους γεωπόνους του ΚΕΠΠΥΕΛ Καλαµάτας.
Αν υπάρχουν µεγάλα φύτρα κόβονται µε κοφτερό µαχαίρι, δεν «ξεριζώνονται». Στη συνέχεια ο σπόρος τοποθετείται σε τελάρα για προβλάστηση και τεµαχίζεται, 5 ηµέρες τουλάχιστον πριν τη φύτευση, για να γίνει επούλωση (φελλοποίηση) των τοµών και να αποφεύγονται τα σαπίσµατα. Όσο πιο µεγάλος είναι ο σπόρος, τόσο πιο πρώιµα ωριµάζει η φυτεία και τόσο µεγαλύτερος είναι ο αριθµός των κονδύλων που παράγεται ανά φυτό.

Το µέγεθος του σπόρου δεν πρέπει να είναι µικρότερο από 30 χλστ., ούτε πολύ µεγάλο, γιατί ανεβαίνει υπερβολικά το κόστος καλλιέργειας. Οι µικρότεροι κόνδυλοι φυτεύονται ολόκληροι και οι µεγάλοι τεµαχίζονται κατά το µήκος του µεγάλου άξονά τους. Το σάπισµα των κονδύλων µπορεί να προληφθεί ικανοποιητικά αν οι κοµµένοι κόνδυλοι εµβαπτιστούν σε διάλυµα κατάλληλου µυκητοκτόνου, που τυγχάνει έγκρισης για το σκοπό αυτό. Τέλος, φύτευση να γίνεται µόνο σε στεγνό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου