.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μύθοι γύρω από την Υδροπονία


  • μέγ
  •  Μύθοι γύρω από την Υδροπονία
hydroponic-system-2Όσο η μέθοδος της υδροπονίας αποκτά περισσότερους υποστηρικτές είναι απαραίτητο να αποφεύγονται διάφορες παρερμηνείες που αφορούν αυτήν την κατά τα άλλα ιδιαίτερα παραγωγική μέθοδο. Αυτό το άρθρο θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει κάποιους μύθους που δημιουργούνται από φήμες και λανθασμένες πληροφορίες που διαδίδονται κυρίως μέσω του διαδυκτίου. Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα γύρω από αυτην την καινοτόμα τεχνική όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέγουν αυτό τον τρόπο για να παράγουν την τροφή που καταναλώνουν!
Τέσσερα από τα πιο σημαντικά ψέματα που θα πρέπει να αναφερθούν είναι τα εξής:

1)”Η μέθοδος της υδροπονικής καλλιέργειας λειτουργεί απότελεσματικά μόνο σε εσωτερικούς χώρους”.

Ένα από τα βασικά κίνητρα που έχει κάποιος για να εφαρμόσει την υδροπονία στην καλλιέργεια του, είναι σίγουρα η δυνατότητα να παράγει τα πάντα παντού. Αυτός αναμφισβήτητα είναι ο λόγος που επιλέγονται τα εσωτερικά συστήματα. Σε καμία όμως περίπτωση η καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι απαγορευτική. Ιδιαίτερα όταν ο παραγωγός θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της μεγάλης έκτασης αλλά και τις φυσικές συνθήκες όταν πρόκειται για εποχική καλλιέργεια που πραγματοποιείται σε περιοχή με ηπιο κλίμα.

2)“Τα υδροπονικά φυτά δεν είναι “κανονικά”.

2763021Μια καλλιέργεια εκτός εδάφους και ειδικά, τα συστήματα NFT, DWC και τα αεροπονικά συστήματα πιθανότατα να δίνουν μια παράξενη και πρωτόγνωρη εικόνα σε όποιον δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι ακριβώς πρόκειται. Πολλοί φαντάζονται οτι αυτά τα φυτά είναι κατα ένα μεγάλο ποσοστό τεχνητά και τα προϊόντα τους επικίνδυνα. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα συστήματα υδροπονίας είναι σχεδιασμένα για να υποδέχονται φυτά οποιουδήποτε είδους που προφανώς θα μπορούσαν να ζήσουν και στην ύπαιθρο. Επίσης πολλοί πιστεύουν οτι τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι αγροχημικά και γενικότερα ουσίες που ίσως να επηρεάσουν την υγεία του καταναλωτή. Όυτε κάτι τέτοιο ισχύει αφού η θρέψη γίνεται με σκευάσματα που περιέχουν τα 16 βασικά χημικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Αυτό που κάνει η υδροπονία είναι να διαμορφώνει συνθήκες οι οποίες θα ωθήσουν το φυτό να αποδώσει τα μέγιστα που μπορεί βάση της γεννετικής του προδιάθεσης. 
Σε όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την τεχνική με προβληματισμό και αμφιβολία θα μπορούσε κανείς να αναφέρει την περίπτωση των Αιγυπτίων που χρησιμοποιούσαν μεθόδους καλλιέργειας σε νερό παρόμοιες στην νοοτροπία με τις σημερινές υδροκαλλέργιες.
Όσο αφορά τα προϊόντα φυτοπροστασίας η χρήση τους ή οχι εξαρτάται από τον ίδιο τον καλλιεργητή. Αυτό έχει σαν απότέλεσμα ορισμένα προϊόντα υδροπονικής καλλιέργειας να είναι στην ουσία περισσότερο “βιολογικά” από τα συμβατικά παρόλο που δεν έχουν παραχθεί στο χώμα όπως ορίζουν οι νόμοι περί βιολογικής παραγωγής.

3) “Τα συστήματα φωτισμού που χρησιμοποιούνται είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο”. 

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη για τις λάμπες φωτοσύνθεσης κατά την οποία όταν ένας άνθρωπος εκτίθεται συχνά στο φώς τους μπορεί να αποκτήσει κάποιο πρόβλημα στα μάτια ή στο δέρμα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν οτι τα grow lights είναι επι της ουσίας οτι και οι λάμπες που χρησιμοποιόυνται στα κρεβάτια μαυρίσματος (solarium). Αυτή είναι βέβαια μια παρερμηνεία, γιατί τα φυτά δεν χρησιμοποιούν ιδιαίτερα υπεριώδες φως. Κατά συνέπεια και οι λάμπες δεν εμπεριέχουν κάποιο επικίνδυνο φάσμα.

images21

 Πηγή>http://aeroponic.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου