.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Φυλάξτε λάδι για...του χρόνου!



Δέν αποκλείεται,η επόμενη ελαιοκομική περίοδος,να είναι κατά πολύ λιγότερο παραγωγική απο την φετεινή.Ο κύριος λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι το ότι το φετεινό λιομάζωμα ξεκίνησε πολύ νωρίς και σε περίοδο που τα δέντρα αντιμετώπιζαν μια παρατεταμένη ξηρασία λόγω έλειψης βροχών.Ολες οι ελιές που ταλαιπωρήθηκαν απο το ράβδισμα τον πρώτο καιρό της συγκομιδής,έχασαν πολύ φύλλωμα αλλά και βλαστούς.Αυτά τα δέντρα,την χρονιά που μας έρχεται θα προσπαθήσουν απλά να επαναδημιουργήσουν τη χαμένη βλάστηση,αφήνοντας την καρπόδεση για το...2016!
Αλλος λόγος που μπορεί να συμβάλλει στην μειωμένη ελαιοπαραγωγή στην επόμενη σαιζόν,είναι το ότι εφ,όσον η ελιά καρπίζει χρονιά παρά χρονιά,την επόμενη περίοδο τα δέντρα θα είναι άδεια αν λάβουμε υπ,όψιν μας την φετεινή υπερπαραγωγή.
Πάντως,η σωστή και έγκαιρη λίπανση,ίσως μετριάσει τις πιθανές απώλειες της επόμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου