.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Φυλάξτε λάδι για...του χρόνου!Δέν αποκλείεται,η επόμενη ελαιοκομική περίοδος,να είναι κατά πολύ λιγότερο παραγωγική απο την φετεινή.Ο κύριος λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι το ότι το φετεινό λιομάζωμα ξεκίνησε πολύ νωρίς και σε περίοδο που τα δέντρα αντιμετώπιζαν μια παρατεταμένη ξηρασία λόγω έλειψης βροχών.Ολες οι ελιές που ταλαιπωρήθηκαν απο το ράβδισμα τον πρώτο καιρό της συγκομιδής,έχασαν πολύ φύλλωμα αλλά και βλαστούς.Αυτά τα δέντρα,την χρονιά που μας έρχεται θα προσπαθήσουν απλά να επαναδημιουργήσουν τη χαμένη βλάστηση,αφήνοντας την καρπόδεση για το...2016!
Αλλος λόγος που μπορεί να συμβάλλει στην μειωμένη ελαιοπαραγωγή στην επόμενη σαιζόν,είναι το ότι εφ,όσον η ελιά καρπίζει χρονιά παρά χρονιά,την επόμενη περίοδο τα δέντρα θα είναι άδεια αν λάβουμε υπ,όψιν μας την φετεινή υπερπαραγωγή.
Πάντως,η σωστή και έγκαιρη λίπανση,ίσως μετριάσει τις πιθανές απώλειες της επόμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου