.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η σλοβένικη VITIVA ζητά Ελληνικό δεντρολίβανο


Η σλοβένικη VITIVA ζητά Ελληνικό δεντρολίβανο

Δεντρολίβανο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρνοσικό οξύ για την παραγωγή αιθέριου ελαίου ζητά η εταιρεία Vitiva, με έδρα τη Σλοβενία

Δεντρολίβανο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρνοσικό οξύ για την παραγωγή αιθέριου ελαίου ζητά η εταιρεία Vitiva, με έδρα τη Σλοβενία. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της που παρευρέθηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία αναζητά καλλιεργητές για συμβόλαια συνεργασίας 5-7 ετών. Η εταιρεία παρέχει φυσικά προϊόντα σε εκατοντάδες πελάτες σε 37 χώρες. Βασικός κορμός της δραστηριότητάς της είναι η παραγωγή εκχυλισμάτων από φυτικές πηγές.

Οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι καλλιέργειες είναι καταρχήν δεντρολίβανο με υψηλό ποσοστό καρνοσικού οξέος και στη συνέχεια καλλιεργούμενες εκτάσεις κατά 80% συμβατικές και 20% πιστοποιημένες βιολογικές.

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αιθέρια έλαια για μια μεγάλη σειρά από οφέλη για την υγεία. Το φυτό αντέχει τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμά συνθήκες πλήρους ηλιοφάνειας και ευδοκιμεί σε εδάφη καλά στραγγιζόμενα, πεδινά αλλά και σε υψόμετρο μέχρι τα 600 μέτρα. Καλύτερη απόδοση με περισσότερο άρωμα βρέθηκε σε εδάφη με pH6-7 και υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Έχει μέτριες απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία και κατά συνέπεια μπορεί ως καλλιέργεια να αξιοποιήσει εδάφη υποβαθμισμένα και ξηρικές συνθήκες.


Το διαβάσαμε στο agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου