.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Από το Γενάρη σχηµατίζει ανθοταξίες η ελιά

Δούσκα Ελένη| Agronews.gr
Από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Ιουνίου γίνεται ο σχηµατισµός ανθοταξιών στην ελιά.
Η κρίσιµη περίοδος ανθογονίας είναι οι µήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος, όπου γίνονται φυσιολογικές µεταβολές που µετατρέπουν το µερίστωµα από βλαστικό σε ανθικό.

Στο τέλος του χειµώνα, περίπου 2,5 µήνες πριν την ανθοφορία, αρχίζουν να εµφανίζονται στους οφθαλµούς οι πρώτες µορφολογικές µεταβολές, που οδηγούν στο σχηµατισµό των ανθοταξιών (διαφοροποίηση).

Υπάρχουν δύο τύποι ανθέων σε κάθε ποικιλία, τα ερµαφρόδιτα (φυσιολογικά ή τέλεια) σε ποσοστό 1-5% και τα στηµονοφόρα (ατελή) σε ποσοστό 95-99%.

Μόνο τα ερµαφρόδιτα (τέλεια) άνθη δίνουν καρπούς και το ποσοστό τους είναι µεγαλύτερο όσο πληρέστερη είναι η διαφοροποίηση των βλαστοφόρων οφθαλµών σε ανθοφόρους.

Η ελιά είναι από τα λίγα αειθαλή καρποφόρα που χρειάζονται την επίδραση του ψύχους για να ανθίσουν. Οι οφθαλµοί που σχηµατίζονται το καλοκαίρι έχουν ανάγκη από χαµηλές θερµοκρασίες το χειµώνα για να διαφοροποιηθούν σε ανθοταξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου