.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Και όμως τα ζιζάνια των αγριόχορτων είναι χρήσιμα!


Και όμως τα ζιζάνια των αγριόχορτων είναι χρήσιμα!



Τις περισσότερες φορές, όταν γίνεται αναφορά στα αγριόχορτα του χωραφιού η σκέψη πηγαίνει αμέσως στο αποδοτικότερο ζιζανιοκτόνο, που θα τα εξαφανίσει μια για πάντα.
Και όμως τα ζιζάνια των αγριόχορτων είναι χρήσιμα!Και όμως τα ζιζάνια των αγριόχορτων είναι χρήσιμα!
Παρόλα αυτά, τα ζιζάνια παρουσιάζουν ιδιότητες που είναι πλεονεκτικές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Οι κυριότερες από αυτές τις ιδιότητες είναι οι εξής:
Διατροφική και κτηνοτροφική αξία: οι λάτρεις των χορταρικών εκτιμούν τη γεύση του ζωχού και άλλων ζιζανίων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα ζιζάνια χρησιμοποιούνται σε μίγματα σιτηρεσίων.
Διατήρηση βιοποικιλότητας: τα ζιζάνια αποτελούν κατοικία για πολλά έντομα και άλλους μικροοργανισμούς, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ωφέλιμοι για τις καλλιέργειες.
Υλικό εδαφοκάλυψης: η πιο οικονομική μέθοδος να προστατευτεί ένα ακαλλιέργητο χωράφι ή ένας δεντρώνας από τη διάβρωση είναι ο καλλιεργητής να αφήσει ζιζάνια έρπουσας κυρίως ανάπτυξης, να αναπτυχθούν ελεύθερα.
Και όμως τα ζιζάνια των αγριόχορτων είναι χρήσιμα! 
Αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητες: το φασκόμηλο, η καλέντουλα, και άλλα βότανα γίνεται να αξιοποιηθούν ως φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.
Προώθηση ανάπτυξης καλλιεργειών: μερικά ζιζάνια έχει αποδειχθεί ότι προωθούν, μέσω εκκρίσεων των ριζών τους, την ανάπτυξη των γειτονικών καλλιεργούμενων φυτών.
Βελτίωση γονιμότητας εδάφους: η δραστηριότητα των ριζών βελτιώνει τις βιολογικές διεργασίες και τη δομή του εδάφους.
Πηγή: agronomist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου