.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πάχνη μέσα στο θερμοκήπιο.Πώς θα προστατεύσετε τα φυτά σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρέλι φωτιά φωτο

Τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα,όταν η διαφορά θερμοκρασίας τις πρώτες ώρες ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο του θερμοκηπίου και το εξωτερικό περιβάλλον είναι μεγάλη, έχουμε υψηλή συγκέντρωση υδρατμών στον εσωτερικό χώρο του θερμοκηπίου,και ιδιαίτερα κοντά στις οροφές.Κατά τη διάρκεια της νύχτας,αυτοί οι υδρατμοί μπορούν να καταστρέψουν κυριολεκτικά την καλλιέργεια διότι απο τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες,δημιουργείται ενα στρώμα πάχνης που επικάθεται στα φυτά.Οι μυκητολογικές ασθένειες όπως ο βοτρύτης και ο περονόσπορος,γεννιούνται με το κρύο και ευνοούνται απο την υπερβολική υγρασία.
Η λύση που προτείνεται για την εξάλειψη του προβλήματος,είναι η χρήση μεταλλικών βαρελιών στον εσωτερικό χώρο, με διάτρητο καπάκι,και συγκεκριμένα,ένα βαρέλι για κάθε στρέμμα.
Λίγο μετά το σούρουπο,θα ανάψουμε φωτιά στα βαρέλια,και θα αρχίσουμε να προσθέτουμε βρεγμένα αλλά και πράσινα χόρτα.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια διαρκή δημιουργία καπνού απο την φωτιά που θα σιγοκαίει στα βαρέλια.
Ο καπνός αυτός καθώς ανεβαίνει προς την οροφή θα στεγνώνει τους υδρατμούς και έτσι θα αποφεύγουμε το φαινόμενο της πάχνης.
Η παρουσία του καπνού στο χώρο,επίσης καθιστά απαγορευτική την ανάπτυξη του θριππα,με συνέπεια την καθολική μείωση του πληθυσμού αυτών των εντόμων.
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου