.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Πάχνη μέσα στο θερμοκήπιο.Πώς θα προστατεύσετε τα φυτά σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρέλι φωτιά φωτο

Τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα,όταν η διαφορά θερμοκρασίας τις πρώτες ώρες ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο του θερμοκηπίου και το εξωτερικό περιβάλλον είναι μεγάλη, έχουμε υψηλή συγκέντρωση υδρατμών στον εσωτερικό χώρο του θερμοκηπίου,και ιδιαίτερα κοντά στις οροφές.Κατά τη διάρκεια της νύχτας,αυτοί οι υδρατμοί μπορούν να καταστρέψουν κυριολεκτικά την καλλιέργεια διότι απο τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες,δημιουργείται ενα στρώμα πάχνης που επικάθεται στα φυτά.Οι μυκητολογικές ασθένειες όπως ο βοτρύτης και ο περονόσπορος,γεννιούνται με το κρύο και ευνοούνται απο την υπερβολική υγρασία.
Η λύση που προτείνεται για την εξάλειψη του προβλήματος,είναι η χρήση μεταλλικών βαρελιών στον εσωτερικό χώρο, με διάτρητο καπάκι,και συγκεκριμένα,ένα βαρέλι για κάθε στρέμμα.
Λίγο μετά το σούρουπο,θα ανάψουμε φωτιά στα βαρέλια,και θα αρχίσουμε να προσθέτουμε βρεγμένα αλλά και πράσινα χόρτα.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια διαρκή δημιουργία καπνού απο την φωτιά που θα σιγοκαίει στα βαρέλια.
Ο καπνός αυτός καθώς ανεβαίνει προς την οροφή θα στεγνώνει τους υδρατμούς και έτσι θα αποφεύγουμε το φαινόμενο της πάχνης.
Η παρουσία του καπνού στο χώρο,επίσης καθιστά απαγορευτική την ανάπτυξη του θριππα,με συνέπεια την καθολική μείωση του πληθυσμού αυτών των εντόμων.
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου