.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τροφοπενίες και συμπτώματα στην τομάτα

Οι τροφοπενίες μπορεί να προκληθούν είτε λόγω έλλειψης θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος είτε από παράγοντες οι οποίοι μειώνουν την ικανότητα του φυτού να τα απορροφήσει. Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι η υπερβολική εδαφική υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες, προβλήματα στην ρίζα. Τα συνήθη συμπτώματα που εμφανίζονται σε περιπτώσεις έλλειψης θρεπτικών στοιχείων είναι η βραδεία ανάπτυξη των φυτών, προβλήματα στην καρπόδεση, χλωρώσεις, κηλίδωση ή περιφερειακή νέκρωση του ελάσματος των φύλλων.
fe_tomato.jpgΤροφοπενία Σιδήρου (Fe): Παρατηρείται μεσονεύρια χλώρωση στα νεότερα φύλλα. Τα νεύρα παραμένουν πράσινα. Τα αλκαλικά εδάφη ευνοούν την εμφάνιση της τροφοπενίας σιδήρου.
Τροφεπένια Μαγνησίου (Mg): Στα κατώτερα φύλλα παρουσιάζονται μεγάλες χλωρωτικές κηλίδες.mg_tomato.jpg Η περιφέρεια του ελάσματος είναι συνήθως πράσινες. Τα συμπτώματα επεκτείνονται βαθμιαία και στα νεότερα φύλλα. Η τροφοπενία αυτή παρουσιάζεται σε όξινα εδάφη, σε αμμώδη εδάφη και σε εδάφη με υψηλή συγκέντρωση ιόντων Καλίου, Ασβεστίου και αμμωνίου στο εδαφικό διάλυμα.
Τροφοπενία Ψευδαργύρου (Zn): Εμφανίζονται μικρά φύλλα, με παχύ έλασμα. Τα φύλλα αυτά τείνουν να καρουλιάζουν προς τα κάτω και εμφανίζουν μία ελαφριά μεσονεύρια χλώρωση. Τα παλαιότερα φύλλα έχουν οριχάλκινο χρώμα και εμφανίζουν νεκρωτικές κηλίδες. Ευνοείται στα οργανικά εδάφη, τα αλκαλικά εδάφη και τα εδάφη που είναι πολύ φτωχά σε οργανική ουσία.
Τροφοπενία Μολυβδαινίου (Mo): Εμφανίζεται χλώρωση του φυλλώματος και κάμψη του ελάσματος προς τα πάνω. Στο έλασμα παρουσιάζεται περιφερειακή ξήρανση. Τα συμπτώματα ξεκινούν από τα παλαιότερα φύλλα. Ευνοείται στα όξινα εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου