.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο αέρας που χρειάζονται τα µελίσσια διαπερνά το χιόνι

Αποτέλεσμα εικόνας για μελίσσια χιόνι φωτο

Απαραίτητη κρίνεται η επίσκεψη των µελισσοκόµων για έλεγχο µετά από επικίνδυνα καιρικά φαινόµενα, στην περιοχή που διαχειµάζουν τα µελίσσια.

Μάλιστα, σε µελισσοκοµεία σε µεγάλο υψόµετρο αλλά και στις βόρειες περιοχές της χώρας επιβάλλονται τα βαµβακερά κηρόπανα, ενώ δεν πρέπει να κλείνονται τα παράθυρα εξαερισµού στα καπάκια τύπου Αυστραλίας για κανένα λόγο, αλλά να παραµένουν ανοικτά για να φεύγει η εσωτερική υγρασία.
∆εν αφαιρούµε το χιόνι από τα καπάκια των κυψελών ούτε κινδυνεύουν τα µελίσσια αν το χιόνι κλείσει τις πόρτες, αφού ο αέρας που χρειάζονται τα µελίσσια διαπερνά το χιόνι. Λίγες ώρες µετά το τέλος της χιονόπτωσης, η ζέστη που παράγουν οι µέλισσες στο εσωτερικό θα ανοίξει διόδους και σιγά σιγά το χιόνι που είναι πάνω στα καπάκια θα λιώσει µόνο του.

Να σηµειωθεί ότι όταν έχουν τροφές, τα µελίσσια δεν κινδυνεύουν από το κρύο, αλλά από την υγρασία, γι’ αυτό τονίζεται ότι δεν τα αφήνουµε κάτω στη γη, αλλά σε ξύλινα επιθέµατα, τούβλα, τσιµεντότουβλα κτλ.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου