.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Με αθεώρητο παραστατικό η παράδοση προϊόντων αγροτών του ειδικού καθεστώτος

vasika-provlhmata-newn-agrotwn-e1459159129609-696x446

Ειδικό αθεώρητο φορολογικό παραστατικό οφείλουν να εκδίδουν στο εξής οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, σε κάθε πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και σε κάθε παροχή αγροτικών υπηρεσιών, προς άλλους αγρότες του ειδικού καθεστώτος ή προς μη υποκείμενα σε ΦΠΑ πρόσωπα.
Ο τύπος και το περιεχόμενου του εν λόγω ειδικού στοιχείου, όπως αναφέρεται το παραστατικό, καθορίζονται με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1191/2016 του τέως Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και νυν Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,  Γ. Πιτσιλή, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 4471/30-12-2016.

Σύμφωνα με την απόφαση:
-Το συγκεκριμένο φορολογικό στοιχείο εκδίδεται αθεώρητο για κάθε παράδοση αγροτικών προϊόντων και για κάθε παροχή αγροτικών υπηρεσιών.
-Η αξία που αναγράφεται στο εν λόγω ειδικό στοιχείο είναι το ποσό που πράγματι καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών ή το λήπτη των υπηρεσιών και δεν επιβαρύνεται με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
-Το ειδικό στοιχείο δεν αποτελεί δικαιολογητικό επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με τον κατ’ αποκοπή συντελεστή του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ. –Η αναγραφόμενη επί του ειδικού στοιχείου αξία λαμβάνεται υπόψη στον προσδιορισμό του ορίου των 15.000 ευρώ, που αποτελεί κριτήριο για την παραμονή του εκδότη του εν λόγω στοιχείου στο ειδικό καθεστώς αγροτών ή την υποχρεωτική μετάταξη του στο κανονικό καθεστώς.
-Για σκοπούς άμεσης φορολογίας, η αξία που αναγράφεται επί του ειδικού στοιχείου αποτελεί για τον εκδότη του στοιχείου ακαθάριστο έσοδο και για το λήπτη αυτού εκπιπτόμενη δαπάνη, στην περίπτωση που ο λήπτης είναι αγρότης του ειδικού καθεστώτος.
-Το ειδικό στοιχείο είναι διπλότυπο και η αρίθμηση του είναι αύξουσα προοδευτική ανά έτος. Ως δικαιολογητικό παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ διαφυλάσσεται στο χρόνο που προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Ν.4174/2013 (ΚΦΔ), δηλαδή τουλάχιστον για 5 χρόνια μετά τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του αγρότη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου