.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Με -22oC ο δεύτερος χιονιάς θα κάνει άφαντα τα λαχανικά στο ράφι

Κρόκου Μαρία| Agronews.gr
Αναταράξεις στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών και πολλές ζηµιές σε όλες τις υπό εξέλιξη καλλιέργειες δηµιούργησε το κύµα κακοκαιρίας των ηµερών γύρω από την Πρωτοχρονιά, µια κατάσταση που αναµένεται να ενταθεί λόγω του χιονιά, που πλήτει τη χώρα από το βράδυ της Πέµπτης 5 Ιανουαρίου.
«Έχουν έρθει πολύ πίσω τα χειµωνιάτικα καθώς από την Παραµονή της Πρωτοχρονιάς έως τις 2 Ιανουαρίου η θερµοκρασία ήταν υπό το µηδέν», σηµειώνει ο παραγωγός από τα Ίρια Ναυπλίου, Βαγγέλης Λυκουρέντζος. «Το να κοπούν λίγα προϊόντα µε υψηλή τιµή, δε σηµαίνει τίποτα», σηµειώνει ο ίδιος, αφού µια ισχυρή συµπίεση των τιµών είναι πιθανή όταν και αν µαζευτούν όλα µαζί τα κηπευτικά. Να σηµειωθεί ότι τα κουνουπίδια για τους παραγωγούς που συνεργάζονται µε τη Λαχαναγορά Αθηνών έχουν φτάσει το 1,80-2 ευρώ το κιλό, ενώ τον Νοέµβριο ήταν στα 25 λεπτά. Ίδια η εικόνα και για τα µαρούλια που ενώ τον Νοέµβριο ήταν στα 25-30 λεπτά το κοµµάτι, πλέον ειναι στα 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου