.

....... .........Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα σχέδια βελτίωσης έχουν ως εξής: -Για το πρώτο στάδιο υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 02/05/2018. -Για το δεύτερο στάδιο ορίζεται η 05/06/2018. -Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/06/2018............Τιμές δημοπρασίας της 20-4-18 απο το δημοπρατήριο "Αγροπηγή".........ΑΓΓΟΥΡΙ Β 0,07 0,10 0,12 ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,18 0,28 0,40 ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,27 0,30 0,34 ΚΕΡΑΤΟ Α 0,33 0,35 0,41 ΚΕΡΑΤΟ Β 0,14 0,14 0,14 ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,14 0,14 0,14 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α 0,20 0,30 0,40 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Β 0,10 0,10 0,11 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ Α 0,69 0,69 0,69 ΤΟΜΑΤΑ Α 0,60 0,77 0,86 ΤΟΜΑΤΑ Β 0,11 0,13 0,18 ΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ 1,56 1,57 1,59 ΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ Β 0,66 0,66 0,66 ΤΟΜΑΤΑ ΤΣΑΜΠΙ 0,73 0,75 0,76 ΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΗ 0,43 0,45 0,53 ΦΛΑΣΚΑ Α 0,54 0,56 0,63 ΦΛΑΣΚΑ Β 0,15 0,29 0,35 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Α 1,03 1,06 1,10 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β 0,20 0,37 0,43............ .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Με -22oC ο δεύτερος χιονιάς θα κάνει άφαντα τα λαχανικά στο ράφι

Κρόκου Μαρία| Agronews.gr
Αναταράξεις στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών και πολλές ζηµιές σε όλες τις υπό εξέλιξη καλλιέργειες δηµιούργησε το κύµα κακοκαιρίας των ηµερών γύρω από την Πρωτοχρονιά, µια κατάσταση που αναµένεται να ενταθεί λόγω του χιονιά, που πλήτει τη χώρα από το βράδυ της Πέµπτης 5 Ιανουαρίου.
«Έχουν έρθει πολύ πίσω τα χειµωνιάτικα καθώς από την Παραµονή της Πρωτοχρονιάς έως τις 2 Ιανουαρίου η θερµοκρασία ήταν υπό το µηδέν», σηµειώνει ο παραγωγός από τα Ίρια Ναυπλίου, Βαγγέλης Λυκουρέντζος. «Το να κοπούν λίγα προϊόντα µε υψηλή τιµή, δε σηµαίνει τίποτα», σηµειώνει ο ίδιος, αφού µια ισχυρή συµπίεση των τιµών είναι πιθανή όταν και αν µαζευτούν όλα µαζί τα κηπευτικά. Να σηµειωθεί ότι τα κουνουπίδια για τους παραγωγούς που συνεργάζονται µε τη Λαχαναγορά Αθηνών έχουν φτάσει το 1,80-2 ευρώ το κιλό, ενώ τον Νοέµβριο ήταν στα 25 λεπτά. Ίδια η εικόνα και για τα µαρούλια που ενώ τον Νοέµβριο ήταν στα 25-30 λεπτά το κοµµάτι, πλέον ειναι στα 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου