.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο ρόλος του Καλίου στα φυτά.



– Στην  εικόνα φαίνεται η τροφοπενία Καλίου με πριφερειακή χλώρωση στα φύλλα αγγουριάς.
Το Κάλιο (Κ) και στα αγγλικά Potassium είναι ένα ευκίνητο στοιχείο. Όταν υπάρχει έλλειψη τότε συνήθως εμφανίζεται περιφερειακή χλώρωση και νέκρωση των φύλλων. Στην τομάτα συχνά εμφανίζεται ένας πράσινος δακτύλιος στην περιοχή του ποδίσκου. Ο ρόλος του Καλίου είναι πολύ σημαντικός.
Συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στον μεταβολισμό του Αζώτου. Ρυθμίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των στοματίων. Προωθεί την αύξηση των μεριστωματικών ιστών  και έχει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του καρπού και βοηθά το φυτό να αντέχει στις ασθένειες. Ελλείψεις Καλίου παρατηρούνται συνήθως αμμώδη και οργανικά εδάφη και αυτό γιατί ο Ιλλίτης και ο Βερμικουλίτης έχουν υψηλή ικανότητα δέσμευσης των ιόντων Καλίου. Το Κάλιο ανταγωνίζεται το Ca και το Mg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου