.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Πώς το άζωτο θρέφει τα φυτά και τα προστατεύει από τις ασθένειες


Αποτέλεσμα εικόνας για φυτα φωτογραφιες
Τα θρεπτικά στοιχεία συμβάλλουν με πολλούς τρόπους στην ανάπτυξη και αποδοτικότητα των φυτών. Ταυτόχρονα όμως βοηθούν και στην ικανότητα των φυτών να αμύνονται αποτελεσματικά σε προσβολές παθογόνων μικροοργανισμών.

Όσον αφορά στο βασικότερο από τα τρία μακροστοιχεία, το Άζωτο-Ν, αρκετές μελέτες συμφωνούν στο ότι η λάθος εφαρμογή αζωτούχου λίπανσης αυξάνει την ευπάθεια των καλλιεργειών σε έντομα και ασθένειες.
Πιο συγκεκριμένα, υπό συνθήκες αφθονίας αζώτου οι φυτικοί ιστοί γίνονται μαλακότεροι, διότι οι υδατάνθρακες μετασχηματίζονται σε πρωτεΐνες πάρα σε ουσίες ενίσχυσης-κατασκευής κυτταρικών τοιχωμάτων. Εκτός των άλλων, η υψηλή συγκέντρωση αζώτου μειώνει τη σύνθεση κάποιων ουσιών, όπως οι λιγνίνες και οι φαινόλες, που συμμετέχουν στην άμυνα του φυτού. Έτσι λοιπόν γίνεται εύκολα σαφές πως όλα τα παραπάνω επιδρούν σημαντικά στην ωρίμανση των φυτών όπως και στη βλαστική περίοδο, χρονικά σημεία κατά τα οποία τα φυτά καθίστανται ευπαθή σε προσβολές από παθογόνα.


Από την άλλη, τα φυτά που υποφέρουν από έλλειψη αζώτου είναι ασθενικά και ωριμάζουν γρηγορότερα, με συνέπεια να είναι περισσότερο ευπαθή σε προαιρετικά παράσιτα.
Πηγή :agronomist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου