.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κακός χαμός με τον καιρό σήμερα σε όλη την Ελλάδα,εκτός απο την Ιεράπετρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για bad weather foto

Με βροχές και καταιγίδες συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα εκτός απο την ανατολική Κρήτη,όπου ο ήλιος θα έχει την τιμητική του τις περισσότερες ώρες της ημέρας.Βέβαια θα είναι ήλιος με δόντια,αφού η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 11 βαθμούς.Τις βραδυνές ώρες καταγράφονται θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 3 βαθμούς,κάτι που είναι σπάνιο για την περιοχή της Ιεράπετρας

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας περιμένουμε μεθαύριο παρασκευή,αφού οι αναμενόμενοι νοτιάδες θα αλλάξουν κάπως το σκηνικό του καιρού.

Λιγοστά είναι τα κηπευτικά που προσκομίζονται στα δημοπρατήρια,λόγω του κρύου.

Εν τω μεταξύ,στην κεντρική Ελλάδα,τα υπαίθρια λαχανικά,έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές απο τον παγετό,με αποτέλεσμα να αδειάζουν σιγά σιγά τα ράφια των σουπερμάρκετ των πόλεων.

.Προσοχή με τα άζωτα στο χωράφι διότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος παγώματος της ρίζας,κατά την διάρκεια της νύχτας.Δώστε καλό αερισμό στα θερμοκήπια κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σήμερα και αύριο μπορούμε να αφαιρέσουμε φύλλα απο τις ντοματιές,αρκεί να κάνουμε μια εφαρμογή χαλκού με ριζοπότισμα πριν απο το κλάδεμα και ψέκασμα με χαλκό αμέσως μετά την εργασία.

Προσοχή όμως.Τα φυτά θα πρέπει να έχουν στεγνώσει πριν απο την έλευση της νύχτας.
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου