Καλλιέργεια σκόρδου
Καλλιέργεια σκόρδου
Οι  εποχές σποράς για το σκόρδο είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 με 25 βαθμούς κελσίου. Αρχικά φυτεύονται απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου, μία για κάθε φυτό, ανοίγοντας μία μικρή λακούβα βάθους 1,5 εκατοστών. Αμέσως μετά θα μπεί η σκελίδα σκόρδου μέσα στη λακούβα με τη σκελίδα να είναι τοποθετημένη με τη κορυφή της προς τα πάνω για να είναι η πλευρά της ρίζας προς τα κάτω. Το κάθε φυτό πρέπει να απέχει το ένα από το άλλο περίπου 13 εκατοστά. Καθώς τα σκόρδα αναπτύσσονται μέσα στο χώμα, το χώμα πρέπει να είναι μαλακό. Πριν τη σπορά, πρέπει να σκαφτεί το χώμα σε βάθος περίπου 25 εκατοστών και να εμπλουτιστεί με κομπόστ. Όσον αφορά το πότισμα, τα σκόρδα πρέπει να ποτίζονται σε καθημερινή βάση και το πότισμα θα πρέπει να σταματήσει  λίγες εβδομάδες πριν τη συγκομιδή. Αφού βγούνε τα σκόρδα από το χώμα θα πρέπει με τα χέρια να μετατραπούν σε πλεξούδες. Αυτές οι πλεξούδες θα πρέπει να κρεμαστούν σε ένα ξερό μέρος για να ξεραθούν. Η θερμοκρασία στο χώρο που θα είναι τοποθετημένες οι πλεξούδες πρέπει να είναι περίπου 10 βαθμοί Κελσίου.
Τα σκόρδα μεγαλώνουν με αργούς ρυθμούς και μπορεί να χρειαστούν και μέχρι 10 μήνεςαπό την εποχή σποράς μέχρι να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή.
Καλλιέργεια σκόρδου
Καλλιέργεια σκόρδου
Κάθε σκελίδα θα αναπτυχθεί σε πλήρες σκόρδο μέχρι τις 20 σκελίδες το πολύ. Αν τα σκόρδα φυτευτούν το Φθινόπωρο, το ριζικό σύστημά τους θα αρχίσει να αναπτύσσεται πριν έρθει ο Χειμώνας. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην εμφανιστεί ακόμη το πράσινο τμήμα του σκόρδου που προεξέχει. Επίσης πρέπει να βγούνε τα αγριόχορτα που θα αναπτύσσονται γύρω από τα σκόρδα διότι τα σκόρδα δεν αναπτύσσονται ορθά μαζί με τα αγριόχορτα.