.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Οι ιδιότητες της Λουίζας (γνωστής και ως λιππία ή κιτρίοσμος ή λεμονόχορτο ή γοργογιάννης)


Αποτέλεσμα εικόνας για λεμονοχορτο φωτο

Η Λουίζα, είναι ένα θεραπευτικό βότανο, με έντονο το άρωμα του λεμονιού, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της οξείας ή χρόνιας φλεγμονής του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, Τα ενεργά συστατικά της βοηθούν στη μείωση του βήχα και της καταρροής ενώ ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της αλλεργίας. Με τη μορφή εισπνοών χρησιμοποιείται στα κρυολογήματα και τη γρίππη. Επιπλέον έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Πιστεύεται επίσης ότι το βότανο βοηθά στη μείωση της νευρικότητας και στην αϋπνία.
Στη λαϊκή ιατρική, η Λουίζα έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία φλεγμονών του δέρματος, στις αιμορροΐδες, στην επούλωση πληγών καθώς και στην υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Εκτός των άλλων, το τσάι με λουίζα έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για την καταπολέμηση πονοκεφάλων, πονόδοντου, πονόλαιμου, κόπωσης, άγχους, αναιμίας και ασθενειών του ουροποιητικού συστήματος (εξαφανίζει τις πέτρες των νεφρών και είναι ιδανικό για τον προστάτη). Βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνορρυσικού κύκλου και στο θηλασμό.
Τα φυτικά φάρμακα με Λουίζα χρησιμοποιούνται συνήθως ως τονωτικό, διεγείρουν το μεταβολισμό και ενισχύουν τη λειτουργία των εντέρων. Χρησιμοποιείται βοηθητικά στο αδυνάτισμα.
Επιπλέον, η Λουίζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των τροφίμων και ως αρωματικό συστατικό στην παρασκευή των τουρσί από αγγούρια και πιπεριές. Δίνει γεύση και άρωμα λεμονιού σε σάλτσες, ταιριάζει σε σούπες και σαλάτες, ενώ τα φρέσκα φύλλα της αρωματίζουν γλυκά και ποτά. Επίσης χρησιμοποιείται σε ειδικές δίαιτες ως υποκατάστατο του αλατιού.
Αντενδείξεις:
H Λουίζα αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της κύησης λόγω των σμασμολυτικών της ιδιοτήτων. Δεν συνιστάται σε άτομα με χαμηλή πίεση, άσθμα, ή σε άτομα που πάσχουν από φλεγμονή του παχέος εντέρου. Οι μεγάλες δόσεις αυτού του βοτάνου μπορεί να προκαλέσουν ναυτία.
images-47
Παρασκευή αφεψήματος:
Tο αφέψημα φτιάχνεται από τα σκληρά φύλλα, τους βολβούς ή τις ρίζες των βοτάνων. Βράζετε την Λουΐζα μαζί με το νερό για 5 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε. Θα τη βρείτε και στο σουπερμάρκετ σε φακελλάκια.
Παρασκευή εγχύματος:
Αφού βράσει το νερό στο μπρίκι, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε δύο κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βότανο και το αφήνετε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνετε καλά και πίνετε τρεις φορές την ημέρα. Με τη μορφή εγχύματος χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση πονοκεφάλων καθώς και σε ήπιο πόνο των αρθρώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου