.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Προς επαναφορά οι άδειες άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε όλη τη χώρα

Πάγκος  με φρούτα στην 1η Γιορτή Λαϊκών Αγορών, που διοργανώνεται στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Θησείο, Αθήνα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστικό θεατρικό - μουσικό - εικαστικό δρώμενο με επίκεντρο τα παιδιά και θέμα την λαϊκή αγορά και τα προϊόντα της. Από το παιδαγωγικό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ευπαλίνος» θα στηθεί μια μικρή λαϊκή με προϊόντα προσφοράς παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών.Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την ρεμπέτικη ορχήστρα «Οι Παραπεταμένοι» με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Σπύρου Γκούμα. Στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τις ομοσπονδίες παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και την Περιφέρεια Αττικής είναι να ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων σε δήμους της περιφέρειας «που θα φέρει πιο κοντά τις λαϊκές αγορές με τα παιδιά και τη νέα γενιά». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Προς την κατεύθυνση να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς από τις κατά τόπους υπηρεσίες των Περιφερειών, με τους όρους που προβλέπονταν στο Προεδρικό Διάταγμα 254/2005, κινείται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Αυτό προκύπτει από σχετική έγγραφο του γενικού γραμματέα εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, που διαβίβασε στην βουλή, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστ. Φωκά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην απάντησή του Αντώνης Παπαδεράκης: «έχει προωθηθεί και είναι στο στάδιο της διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, η αναθεώρηση του συνόλου της νομοθεσίας, που διέπει το υπαίθριο εμπόριο, διότι χρήζει σειρά παρεμβάσεων και θα ρυθμίζει θέματα, ώστε να ενισχύονται οι παραγωγοί».

Ο κ. Φωκάς επισήμανε στην ερώτησή του πως τα χρόνια της κρίσης το υπαίθριο εμπόριο έχει σημειώσει κάθετη άνοδο και ήταν μια οικονομική ανάσα για τους παραγωγούς.

Ερωτούσε λοιπόν τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, αν θα αλλάξει κάτι στο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να υπάρξει θεσμοθέτηση και έκδοση από τις Περιφέρειες για την άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις, που προβλέπονταν στο Προεδρικό Διάταγμα, 254/2005.

Ειδικότερα, επισήμαινε, πως εκείνη την περίοδο είχε προβλεφθεί η δυνατότητα πώλησης αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων, με την έκδοση από τις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (νυν Περιφερειών) πράξης για τη δυνατότητα άσκησης υπαιθρίου εμπορίου, σε όλη την επικράτεια.

Ακόμη, ζητούσε να πληροφορηθεί, αν θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι υφιστάμενες άδειες πωλητών υπαίθριου εμπορίου να μπορούν να μεταβιβάζονται (στάσιμου και πλανόδιου) και μετά τη συνταξιοδότηση των παραγωγών και να χορηγούνται στους συζύγους ή τα τέκνα εφόσον το επιθυμούν και είναι επίσημα αγρότες.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου