.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Προθεσμία μέχρι 20/2 για τα βιβλία και έως 30/3 για Δηλώσεις Αποθεμάτων


Δηλώσεις μεταβολής εργασιών από αγρότες που υποχρεούνται, σύμφωνα με το νέο καθεστώς, να «μεταταχθούν» στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ θα παραλαμβάνουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2014 οι Εφορίες. Παράλληλα, μέχρι τις 30 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές από τις Εφορίες και οι δηλώσεις αποθεμάτων.
undefined
Τα παραπάνω αναφέρονται σε διευκρινιστική εγκύκλιο-οδηγία που απέστειλε ο Γ.Γ. Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ.
Πάντως, η εγκύκλιος παραπέμπει σε… νέα εγκύκλιο η οποία, όπως αναφέρεται, θα εκδοθεί άμεσα και θα ορίζει «τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014».
Αναλυτικά, η εγκύκλιος του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΚΦΑΣ και ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών που υπερβαίνουν τα κριτήρια που ορίζονται στην Απόφαση ΠΟΛ.1281/2013, λόγω του μεγάλου πλήθους αγροτών που πρέπει να ανταποκριθούν στην ανωτέρω υποχρέωση και με σκοπό την εξυπηρέτηση των εν λόγω φορολογουμένων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.
2. Οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες.
3. Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών».


Γιάννης Τσατσάκης.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου