.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Χύμα «κρητικό» ελαιόλαδο πωλείται πανάκριβα στις Βρυξέλλες


Λασηθιωτάκη Πέλλα
|  
agronews.gr
Στην τιμή των 28 ευρώ ανά λίτρο πωλείται και μάλιστα σε μορφή χύμα, «κρητικό» ελαιόλαδο από κατάστημα των Βρυξελλών. Τιμή εξοργιστικά υψηλή π.χ. κατά 10 φορές και πλέον υψηλότερη από τα επίπεδα που πουλούν το λιγοστό ελαιόλαδο τους οι παραγωγοί ελαιόλαδου της Κρήτης.
Το προϊόν δεν πωλείται τυποποιημένο, σε φιάλες που να φέρουν τις ετικέτες των μονάδων τυποποίησης, αλλά χύμα, ανά 100ml, από μεγάλο δοχείο με βρύση, από όπου μπορούν να το παραλαμβάνουν οι πελάτες του καταστήματος, τακτική που απαγορεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Η πώληση χύμα ελαιόλαδου στον καταναλωτή απαγορεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το ελαιόλαδο πωλείται εμφιαλωμένο, τυποποιημένο σε φιάλες που φέρουν τις νόμιμες ετικέτες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφίες Ελλήνων, κατοίκων Βρυξελλών, η πώληση του ελαιόλαδου με τον τρόπο αυτό γίνεται από κεντρικό κατάστημα της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Και προκαλεί ερωτήματα αν πράγματι υπάρχει έλεγχος από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και για κραυγαλέες περιπτώσεις παράνομης πώλησης ελαιόλαδου στην «καρδιά» της Ευρώπης!
Πιο συγκεκριμένα, το κατάστημα διαθέτει μεγάλα δοχεία με ελαιόλαδο τα οποία φέρουν βρύσες. Οι καταναλωτές μπορούν να γεμίσουν με λάδι από τη βρύση του μεγάλου δοχείου μικρά φιαλίδια χωρητικότητας 100 ml στην τιμή των 2,8 ευρώ.
Το μεγάλο δοχείο φέρει ετικέτες βάσει των οποίων το ελαιόλαδο προέρχεται από την περιοχή Ζάκρου της Κρήτης και είναι έξτρα παρθένο. Τίθενται επίσης ερωτήματα αν πράγματι διασφαλίζεται ότι το περιεχόμενο του μεγάλου δοχείου είναι  κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αν μπορεί κάποιος να τοποθετήσει προϊόν άλλης χώρας ή περιοχής;  Κι αν αυτό συμβεί μήπως θα δυσφημιστεί η ποιότητα του ελληνικού και ειδικότερα του κρητικού ελαιόλαδου; Και τελικά, μήπως αυτή η υψηλή τιμή και μάλιστα χύμα προϊόντος απωθεί παρά προσελκύει τον Ευρωπαίο καταναλωτή να προμηθεύεται ελαιόλαδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου