.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Δεν θα απαιτείται η καταβολή τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες για τα 3 πρώτα χρόνια τήρησης των βιβλίων εσόδων/εξόδων


Το γεγονός ότι δεν θα απαιτείται η καταβολή τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες για τα 3 πρώτα χρόνια τήρησης των βιβλίων εσόδων - εξόδων έκανε γνωστό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας στην Βουλή. Ειδικότερα, ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την πρώτη ανάγνωση του Πολυνομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ, τόνισε ότι στην διευκρινιστική εγκύκλιο που έρχεται από το ΥΠΟΙΟ θα αναφέρεται ότι για τα 3 πρώτα χρόνια οι αγρότες δε θα χρειάζεται να καταβάλουν τα χρήματα για το τέλος επιτηδεύματος. Μετά τα 3 χρόνια θα δούμε, συμπλήρωσε ο Υπουργός.
Αναλυτικά κατά την ομιλία του ανέφερε: « Σε ό,τι αφορά στα βιβλία εσόδων εξόδων. Είναι ένας καινούργιος θεσμός και κάνει μεγάλη προσπάθεια το Υπουργείο Οικονομικών να τον ξεκινήσει με επιτυχία. Σας θυμίζω ότι βιβλία εσόδων - εξόδων τηρούσαν και τηρούν πολλοί γεωργοί άρα χρειάζεται προσαρμογή στο νέο πλαίσιο και ιδιαίτερα διευκόλυνση σε ότι αφορά στους νέους που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς. Έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις, θα ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος που θα λύνει αρκετά από τα θέματα που θίγονται. Δόθηκε παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου».
Και πρόσθεσε: «Άρα προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλοι προκειμένου αυτός ο νέος θεσμός να λειτουργήσει γιατί πιστεύουμε πως είναι προς όφελος. Η τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και εδώ, είτε είναι προβλήματα ελέγχου, του κόστους εισροών, επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Επίσης όπως θα αναφέρεται και στην εγκύκλιο για τα 3 πρώτα χρόνια οι αγρότες δε θα χρειάζεται να καταβάλουν τα χρήματα για το τέλος επιτηδεύματος. Μετά τα 3 χρόνια θα δούμε. Όμως δεν υπάρχει το κόστος που κάποιοι επισημαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου