.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Eξωτικό φυτό καταβροχθίζει ζώα


Τον θάνατο ζώων, ακόμα και προβάτων, προκαλεί ένα εξωτικό φυτό που ευδοκιμεί στη Χιλή.
Ο λόγος για το φυτό Puya chilensis, του οποίου ο κορμός είναι γεμάτος αγκάθια σε σχήμα άγκιστρου, που είναι κοφτερά σαν λεπίδες μαχαιριών. Τα ζώα που πλησιάζουν για να φάνε τα πράσινα φύλλα του παγιδεύονται στα αγκάθια του φυτού χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και μένουν αδύναμα περιμένοντας τον μαρτυρικό θάνατό τους.

Στη συνέχεια, το σώμα των άτυχων ζώων αποσυντίθεται και τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά το φυτό μέσω του εδάφους σαν λίπασμα. Το φυτό ανθίζει σπάνια και το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 μέτρα.

Λόγω του μεγάλου του μεγέθους το φυτό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να παγιδεύσει στα… αγκίστριά του μέχρι και ολόκληρα πρόβατα.

Ένα τέτοιο φυτό φυτεύτηκε στον κήπο «Wisley» της βρετανικής Βασιλικής Κηπευτικής Εταιρείας πριν από 15 χρόνια και μόλις πριν λίγες μέρες άνθισε. Όσοι επιθυμούν μπορούν να το δουν από κοντά, ενώ απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να το πλησιάσουν ζώα.

ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου