.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ουκ αν λάβετε παρα του μή έχοντος αγρότη!!

Αρχοντες και λοιποί αστοί αυτού του τόπου.....
Ουκ αν λάβετε παρα του μή έχοντος αγρότη!!
Σας δίνουμε τον ιδρώτα μας σκάβοντας και καλλιεργώντας τη γή επτά μέρες την εβδομάδα.
Κάνουμε αυτή ακριβώς τη δουλειά που εσείς οι ίδιοι αποκυρήξατε λόγω της τεμπελιάς σας και φύγατε από τα χωριά προτιμώντας την γραβάτα απο την σκαλίδα.
Φυτεύουμε με πολύ κόπο και αναρίθμητα έξοδα, αυτά που εσείς θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρείτε στα σουπερμάρκετ και στη λαική με μεγάλη ευκολία.
Σκούζετε για την αξία των προιόντων μας και προσπαθείτε να καθημερινά να ρίξετε τις τιμές ενώ παράλληλα στα σαλέ της Αράχωβας,στις καφετέριες στο κολωνάκι και στα πανάκριβα κομωτήρια,γίνεται το αδιαχώρητο.
Κατηγορείτε εμάς τους αγρότες για αποφυγή φορολόγησης ενώ εσείς  κάνετε με τον πελάτη συμφωνίες περίεργες του τύπου"τόσα με ΦΠΑ,τόσα,χωρίς"σε όλες τις δουλειές σας.
Μας "συμβουλεύετε" να φυτεύουμε όλο και περισσότερα προιόντα παρακινώντας και νέα παιδιά να γίνουν αγρότες,με δόλωμα τις υποσχέσεις για κερδοφορία και τις δήθεν επιδοτήσεις ενώ παράλληλα εξαπολύετε τα κανάλια σας,να καταγράψουν την "αισχροκέρδεια" στις λαικές κάθε φορά που οι τιμές ανεβαίνουν στα λογικά επίπεδα που έπρεπε να είναι.
Αδιαφορείτε όμως για το υπέρογκο κόστος καλλιέργειας που εσείς οι ίδιοι διαμορφώνετε  αυξάνοντας εν μέσω κρίσης τις τιμές στα αγροτικά μας εφόδια.
Ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας θέλουν να επιστρέψουν στα χωράφια,γιατί σας φαίνεται "δύσκολη η γεωργική δουλειά και βρώμικο το χώμα".Θέλετε όμως της γής μας τα καλύτερα προιόντα να υπάρχουν ανέξοδα  στο τραπέζι σας.Θέλετε να σας ταίζουμε καλά και φτηνά.Να δουλεύουμε δηλαδή πολύ και να εισπράτουμε ψίχουλα.Και απο αυτά τα ψίχουλα να σας δίνουμε ...τα μισά για φόρους!Ε,λοιπόν, όχι.Ουκ αν λάβετε παρά του μή έχοντος πλέον αγρότη.Αν θέλετε το τραπέζι σας να συνεχίσει να είναι γεμάτο, μία λύση έχετε.Την τσάπα σας στον ώμο και στου χωραφιού το δρόμο!!
Και για σάς που παραπονιέστε για την φορολογία στα ακριβά σας διαμερίσματα, να σας θυμήσουμε μιά σοφή ρήση των παπούδων μας."Σπίτι,όσο να χωρείς,και χωράφι,όσο θωρείς!!!"(Σπίτι να έχεις τόσο όσο να χωράς μέσα,και χωράφι,όσο μπορεί να δεί το μάτι σου)
Μενέλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου