.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η απάντηση του ΥΠ.Α.Α.Τ για τα βιβλία εσόδων-εξόδων στους αγρότες


Η απάντηση του ΥΠ.Α.Α.Τ για τα βιβλία εσόδων-εξόδων στους αγρότες
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την παρέμβασή του στη β΄ ανάγνωση του σχεδίου νόμου: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥπΑΑΤ», στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο με τα βιβλία εσόδων-εξόδων για τους αγρότες
«Όλοι γίναμε αποδέκτες της αγωνίας των αγροτών για το τι μέλει γενέσθαι καθώς μπήκε το νέο έτος και ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαροι οι όροι υπαγωγής των αγροτών στο καθεστώς των βιβλίων εσόδων-εξόδων. Βεβαίως, η απόφαση για την αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών ήταν γνωστή εδώ και ένα χρόνο. Επομένως δεν θα έπρεπε να παρατηρηθούν αυτά τα φαινόμενα. Καθώς, όμως, δόθηκε παράταση στην έναρξη της διαδικασίας τήρησης βιβλίων θέλω να πιστεύω ότι θα μελετηθούν όλες οι παράμετροι του θέματος, και αυτές που τίθενται με την «τροπολογία Τζαμτζή», έτσι ώστε να μην ανακύψουν εκ νέου ερωτηματικά».
Οι αγρότες που θα κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων παραμένουν στον ΟΓΑ
«Επειδή επιχειρείται κατατρομοκράτηση των αγροτών με τη διασπορά ψευδών φημών θέλω να ξεκαθαρίσω -μετά και από επικοινωνία μου με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση- ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο αποχώρησης των αγροτών που θα κρατάνε βιβλία από τον ΟΓΑ και υπαγωγής τους στον ΟΑΕΕ».
Τα βιβλία εσόδων-εξόδων θα «κτυπήσουν» τις ελληνοποιήσεις και τις υψηλές τιμές
«Η καθιέρωση βιβλίων δεν στοχεύει μόνο στη δικαιότερη, με βάση το πραγματικό εισόδημα φορολόγηση των αγροτών, αλλά και στην αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές από το χωράφι στο ράφι. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη κατά το παρελθόν με τα εικονικά τιμολόγια με δέλεαρ τη μεγαλύτερη επιστροφή ΦΠΑ».
Όπου προκύπτουν «σκιές» το λόγο έχει η δικαιοσύνη
« Αναφορικά με τα πορίσματα της Επιτροπής Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας, δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο επί της ουσίας των πορισμάτων. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δέχθηκα ανάλογη εισήγηση από την Διεύθυνση Αγροτικού Συνεργατισμού για έλεγχο στις τρεις αυτές Αγροτικές Οργανώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Ζήτησα άμεσα την διεξαγωγή ελέγχου, και τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και του Οικονομικού Εισαγγελέα. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και τη δικαιοσύνη. Δόγμα αυτής της Κυβέρνησης είναι: διαφάνεια παντού, φως παντού, καμία σκιά. Όπου υπάρχουν σκιές το λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου