.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μαγειρεύοντας. Κουνέλι, σε λαδόκολλα.

Κουνέλι: σε λαδόκολλα ή γάστρα;

της Αμαλίας Λογαρά

Μπορεί το κρέας του κουνελιού να μην επισκέπτεται συχνά την κουζίνα και το τραπέζι μας - γιατί άραγε; - όμως συγκεντρώνει όλα τα καλά: τιμή προσιτή, ελάχιστα λιπαρά και μεγάλη νοστιμιά. Ταιριάζει με αμέτρητες συνταγές, και δύο από αυτές, του φούρνου, προτείνω σήμερα.


Κουνέλι σκορδάτο,γεμιστό με τυριά

Παίρνετε ένα κουνέλι, το πλένετε καλά και το αλατοπιπερώνετε. Βάλτε στην κοιλιά του κουνελιού σκόρδο – όσο θέλετε – και γεμίστε με τυριά. Βουτυρώστε το απ’ έξω προσθέτοντας και λίγο λάδι. Τυλίξτε καλά σε λαδόκολλα  (σαν σε πακέτο) και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί. Περίπου ένα δίωρο στους 180 βαθμούς.

Εξαιρετικά γευστικό γίνεται και σε τζάκι ενεργειακό που λειτουργεί σαν φούρνος. Χωρίς λαδόκολλα, βεβαίως, αλλά σε γάστρα μεταλλική – όχι πήλινη γιατί η θερμοκρασία του τζακιού είναι υψηλή και μπορεί να σπάσει.

Κουνέλι με πατάτες
Περιχύστε τες με ένα μίγμα από ξύσμα και χυμό λεμονιού, μουστάρδα μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεμένα και, αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε και τριμμένο σκόρδο. Τέλος, προσθέτετε στη γάστρα και λίγο νερό.

Φροντίστε να υπάρχει φωτιά επαρκής αλλά να μην έρχεται η γάστρα σε άμεση επαφή μαζί της – μαζέψτε στη μια μεριά τη φωτιά και στην άλλη βάλτε τη γάστρα, η οποία πρέπει να είναι τοποθετημένη πάνω σε πυροστιά. Κατά το ψήσιμο περιστρέφετε συχνά τη γάστρα ώστε να μην αρπάξει η πλευρά η ακριβώς αντίκρυ στη φωτιά.

(Σημείωση: Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κι άλλα κρέατα. Αν θέλετε να ροδίσουν κιόλας, βάλτε μερικά κάρβουνα πάνω από το καπάκι της μεταλλικής γάστρας κατά το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος. Μην το κάνετε όμως αυτό στο κουνέλι γιατί το κρέας του παραείναι τρυφερό και θα αρπάξει.)
http://www.bostanistas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου