.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το ελαιόλαδο «φάρμακο» για τα οστά. Προστατεύει από την εμφάνιση οστεοπόρωσης


Το ελαιόλαδο «φάρμακο» για τα οστά. Προστατεύει από την εμφάνιση οστεοπόρωσης
Μεγάλη έρευνα ισπανών επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται συνεχώς από επιστημονικές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στις μελέτες αυτές ανήκει και εκείνη που διεξήχθη από επιστήμονες στην Ισπανία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Μαδρίτης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στις ευεργετικές επιδράσεις που έχει η κατανάλωση ελαιολάδου ανήκει και η βελτίωση της κατάστασης των οστών!
Η μελέτη είχε διάρκεια δύο ετών και τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου αυξάνει τα επίπεδα της οστεοκαλσίνης, της πρωτεΐνης που ελευθερώνεται από τα κύτταρα που ευθύνονται για τον σχηματισμό των οστών.
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η οστεοκαλσίνη μπορεί να προλάβει ακόμη και την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ όταν τα επίπεδά της είναι υψηλά τα κόκαλα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Η σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή είχε αποδειχθεί και σε προηγούμενη έρευνα, που είχε πραγματοποιηθεί επίσης από Ισπανούς ερευνητές και δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας πριν από περίπου δύο χρόνια.
Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ειδικότερα, άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή που περιλαμβάνει καθημερινά ελαιόλαδο αλλά ελάχιστη ποσότητα κόκκινου κρέατος, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, γεγονός που δικαιολογεί το μικρότερο ποσοστό περιστατικών οστεοπόρωσης που υπάρχουν στις μεσογειακές χώρες.
Πηγή>http://www.exedra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου