.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θ. Παπακωνσταντίνου : "Πολλοί αγρότες θα υποχρεωθούν να φύγουν..."

«Με αυτές τις λογικές, με αυτή τη γραφειοκρατία και τις υψηλές επιβαρύνσεις από τη φορολογία, από το πρώτο ευρώ, πολλοί αγρότες θα υποχρεωθούν να φύγουν από το επάγγελμα και δεν θα ξέρουν που αλλού να ακουμπήσουν...»
τονίζει με κατηγορηματικό τόνο, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, με αφορμή τη συμμετοχή του την Τετάρτη στη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, για φορολογικά ζητήματα των αγροτών.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, πέρα από τη φορολόγηση των αγροτών με εισόδημα 10.000 €, όπως και για επιδότηση 5.000 €,  με την υποχρέωση να κρατούν βιβλία εσόδων – εξόδων, φορολόγηση θα υφίστανται οι αγρότες και με εισόδημα κάτω από τα προαναφερόμενα ποσά. Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα πρέπει να κρατάνε όλο το χρόνο αποδείξεις εσόδων – εξόδων, οι οποίοι μέσα από την αφαίρεση αυτών (εσόδων – εξόδων) στη φορολογική τους δήλωση θα δηλώνεται το καθαρό εισόδημα, που θα φορολογείται με 13%!
Συνάντηση
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση λοιπόν, που δημιουργείται με τη φορολόγηση των αγροτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση όλων των συλλόγων της «πρωτοβουλίας» στην  Ελλάδα, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει καθορισθεί η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Κατάληψη όλων των Εφοριών της χώρας:
Ακόμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “εξετάζουμε ως μέτρο πίεσης και αντίδρασης σ' όλα αυτά που έχουν αποφασισθεί από την κυβέρνηση, όλοι οι σύλλογοι της “πρωτοβουλίας” να προβούμε σε κατάληψη των εφοριών της  χώρας, ώστε με τον τρόπο αυτό να δείξουμε σε τι σημείο έχουν φθάσει τα πράγματα για τους αγρότες και το δυσοίωνο μέλλον, όπως παρουσιάζεται για αυτούς”.
Οργάνωση και καλύτερος συντονισμός των αγροτών της Ημαθίας
Ο ίδιος, επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη λειτουργίας γραφείου του συλλόγου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση των αγροτών, πάνω σε αποφάσεις καίριων ζητημάτων. “Δημιουργήθηκε ένας αντίστοιχος Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών στην Αλεξάνδρεια, το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και στη Νάουσα, οπότε και θα μπορούμε ως σύλλογοι, που θα εκπροσωπούν τις τρεις κατ' εξοχήν πόλεις του νομού μας, να συντονιζόμαστε και να κινούμαστε καλύτερα πάνω στις διεκδικήσεις μας. Όσο για το γραφείο που θέλουμε να έχουμε, ήδη προβήκαμε σε αναζήτηση χώρου κοντά στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξυπηρετούμαστε καλύτερα, σ' ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα των αποζημιώσεων” επεσήμανε.
Παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου στους αγρότες, για να ανοίξουν “βιβλία”
Στο μεταξύ, παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου (όπως είχαμε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ στο χθεσινό μας φύλλο) πρόκειται να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στους αγρότες, που πρέπει να “ανοίξουν” βιβλία εσόδων – εξόδων. Σύμφωνα με αναφορά στο twitter του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, η σχετική εγκύκλιος είναι έτοιμη και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα Παρασκευή. Ο λόγος είναι ότι αναμένονταν οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για το θέμα, καθώς οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει λίγο περισσότερο χρόνο, για να μελετήσουν την περίπτωση. Θεωρείται δεδομένο όμως ότι η εγκύκλιος θα προβλέπει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών για τους αγρότες έως τις 20/2/2014, ενώ δίνεται περιθώριο έως τις 31/3/2014 για τη δήλωση αποθεμάτων. Οι εφορίες όλης της χώρας έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τις παραπάνω αλλαγές μέσω άλλης εγκυκλίου, που έλαβαν πριν μερικές μέρες. Μάλιστα στην τελευταία αναφέρεται ρητά ότι “οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής, που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες”.
Μάλιστα τονίζεται ότι, “για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου