.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Έπιασε περονόσπορο η ντοµάτα θερµοκηπίου στη Θεσσαλία

Την εµφάνιση του έκανε ο µύκητας µετά τις τελευταίες βροχές στα Σερβωτά Τρικάλων και στους νοµούς Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, και Φθιώτιδας.
Μάλιστα, όπως λένε οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του περονόσπορου. Στα συµπτώµατα εντοπίζονται τα εξής:
  1. Ακανόνιστου σχήµατος περιοχές (κηλίδες λαδιού) στην πάνω επιφάνεια των φύλλων, ενώ στην κάτω επιφάνεια των φύλλων αναπτύσσονται υπόλευκες εξανθήσεις.
  2. Στους βλαστούς καστανές έως µαύρες ραβδώσεις µε λευκή εξάνθηση.
  3. Στους καρπούς διάχυτες καστανές βυθισµένες περιοχές, που ενδέχεται να εξαπλωθούν.
Όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν συµπτώµατα προσβολών καλούνται να προστατεύσουν την καλλιέργεια τους µε ψεκασµούς κάλυψης (καλό λούσιµο των φυτών), µε κατάλληλα και εκλεκτικά φυτοπροστατευτικά και επανάληψη µετά από 8 ηµέρες.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου