.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Έπιασε περονόσπορο η ντοµάτα θερµοκηπίου στη Θεσσαλία

Την εµφάνιση του έκανε ο µύκητας µετά τις τελευταίες βροχές στα Σερβωτά Τρικάλων και στους νοµούς Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, και Φθιώτιδας.
Μάλιστα, όπως λένε οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του περονόσπορου. Στα συµπτώµατα εντοπίζονται τα εξής:
  1. Ακανόνιστου σχήµατος περιοχές (κηλίδες λαδιού) στην πάνω επιφάνεια των φύλλων, ενώ στην κάτω επιφάνεια των φύλλων αναπτύσσονται υπόλευκες εξανθήσεις.
  2. Στους βλαστούς καστανές έως µαύρες ραβδώσεις µε λευκή εξάνθηση.
  3. Στους καρπούς διάχυτες καστανές βυθισµένες περιοχές, που ενδέχεται να εξαπλωθούν.
Όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν συµπτώµατα προσβολών καλούνται να προστατεύσουν την καλλιέργεια τους µε ψεκασµούς κάλυψης (καλό λούσιµο των φυτών), µε κατάλληλα και εκλεκτικά φυτοπροστατευτικά και επανάληψη µετά από 8 ηµέρες.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου