.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Από τον Ταξιάρχη το 75% των χριστουγεννιάτικων ελάτωνΑποτέλεσμα εικόνας για Ταξιάρχης ελατα φωτο

Τα χριστουγεννιάτικα έλατα των συνεταιρισμένων παραγωγών του Ταξιάρχη κατακτούν τη Γερμανία.

Στη Γερμανία και την Κύπρο εξάγονται τα χριστουγεννιάτικα έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ενός όμορφου ορεινού ελληνικού χωριού, στο οποίο 9 στους 10 κατοίκους είναι ελατοκαλλιεργητές.
«Εδώ και λίγα χρόνια ξεκινήσαμε τις εξαγωγές σε Κύπρο και Γερμανία. Τα στέλνουμε με κοντέινερ και με φορτωτικές. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η φήμη των δέντρων θα αυξήσει τις εξαγωγές» είπε στο www.praktoreio-macedonia.gr, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού παραγωγών ελάτου του Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ταξιάρχης ελατα φωτο«Η καλύτερη αγορά μας, είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Παλιότερα κόβαμε πάνω από 35.000 δέντρα, φέτος ελπίζουμε να κόψουμε περίπου 20.000-22.000 δέντρα. Ο Ταξιάρχης καλύπτει το 75% της εγχώριας αγοράς. Οι τιμές ποικίλουν. Η πιο φθηνή αγορά είναι στη Θεσσαλονίκη διότι δεν υπάρχουν μεταφορικά και μπορεί κάποιος να βρει δέντρο από 25 ευρώ μέχρι και 50 ευρώ, ενώ δεν λείπουν και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις δέντρων πάνω των 6-7 μέτρων που αγγίζουν τα 100 ευρώ. Στην Αθήνα η αγορά των δέντρων είναι πιο ακριβή», τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού παραγωγών ελάτου του Ταξιάρχη.
 «Πριν από μία δεκαετία κόβαμε χιλιάδες έλατα. Τώρα αυτά έχουν μειωθεί, γιατί στους περισσότερους επικρατεί η οικολογική συνείδηση. Όμως η απάντηση σε αυτούς που υιοθετούν μια τέτοια άποψη είναι ότι για κάθε ένα δέντρο που κόβεται φυτεύουμε δύο. Από την άλλη όλοι οι κάτοικοι προσέχουν τα δάση και λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν υπάρχει κάποια πυρκαγιά στον Χολομώντα. Επίσης για την κοπή των ελάτων οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ορίζουν ποια δέντρα θα κοπούν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού παραγωγών ελάτου του Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ταξιάρχης ελατα φωτο

Ήδη οι παραγωγοί έχουν κάνει την ανάλογη προετοιμασία για τον αριθμό των δέντρων που θα κόψουν και περιμένουν το πράσινο φως από το Υπουργείο για να... πιάσουν δουλειά όπως είπε ο κ. Ξάκης και πρόσθεσε, «μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε. Συνήθως στα τέλη Νοέμβρη μας έρχεται η έγκριση. Φυσικά το ίδιο περιμένουν οι μεταπωλητές στις μεγάλες πόλεις. Οι τελευταίοι έχουν μεγάλα έξοδα, καθώς για την παραμονή του σε ένα μέρος πληρώνουν πολύ μεγάλο ενοίκιο στους Δήμους. Πάντως όπως και να έχει η όλη διαδικασία δίνει άλλο τόνο στην καθημερινότητά μας και μας βάζει με όμορφο τρόπο στην περίοδο των Χριστουγέννων».

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου