.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Στην οδό Γνώσεως θα μεταφέρεται η λαϊκή αγορά του Αγ.Νικολάου Κρήτης τους μήνες του χειμώναΤην εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής αγοράς ενέκρινε χθες με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου. Κατά τη θερινή περίοδο θα παραμένει στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα και θα μεταφέρεται επί της οδού Γνώσεως, κατά τη χειμερινή περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου έχει εγκρίνει την εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής αγοράς στις δύο θέσεις, προσδιορίζοντας ως χρονική περίοδο που θα λειτουργεί στη σημερινή θέση της το πεντάμηνο από Μάιο ως και Σεπτέμβριο και στην οδό Γνώσεως, το επτάμηνο, από Οκτώβριο ως και Απρίλιο.
Ο Δήμαρχος Α. Ζερβός είπε ότι η οδός Γνώσεως προσφέρεται διότι έχει ικανό εύρος για την τοποθέτηση των πάγκων των πωλητών και την κυκλοφορία του αγοραστικού κοινό και διαθέτει παράπλευρους κάθετους δρόμους, από τους οποίους διευκολύνεται η πρόσβαση προς το χώρο της λαϊκής αγοράς και η στάθμευση των οχημάτων όσων θα μεταβαίνουν εκεί με τα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον τα δύο άκρα της λαϊκής αγοράς οριοθετούνται από περιφερειακές οδικές αρτηρίες, με βασικότερη την οδό Μίνωος, η οποία δεν θα αποκόπτεται. Μάλιστα, η κίνηση θα διευθετηθεί έτσι ώστε οι κινούμενοι επ’ αυτής που θα ήθελαν να στρίψουν στην οδό Γνώσεως, να συνεχίζουν και να μπορούν να στρίψουν και αριστερά στον περιφερειακό δρόμο της Ελούντας, για να κατευθυνθούν προς Ξηρόκαμπο. Για το λόγο αυτό θα αρθεί και η ισχύουσα ως σήμερα απαγόρευση στροφής προς αριστερά.
Η ύπαρξη δε ενδιάμεσων δρόμων και κατά μήκος της οδού Γνώσης θα διευκολύνει την πρόσβαση και πιθανών καθυστερημένων πωλητών ή την αποχώρηση κάποιων που αφού διέθεσαν τα προϊόντα τους θέλουν να αποχωρήσουν, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση, διασχίζοντας την ίδια την οδό Γνώσης για να απομακρυνθούν.
Η μεταφορά προβλέπεται να γίνει από τον Ιανουάριο του 2017 εάν μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και εγκριθεί και η σχετική απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.
Η λειτουργία της για 2-3 μήνες στις αρχές του νέου έτους θα έχει και δοκιμαστικό χαρακτήρα ώστε να διαπιστωθούν και τα όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, είπε ο Δήμαρχος.
Πηγή:http://www.anatolh.com/  ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου