.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εκτιμήσεις για 10.000 – 11.000 τόνους λαδιού στο νομό Λασιθίου



Σε 10.000 – 11.000 τόνους είναι η τελευταία γενική εκτίμηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου, ότι θα κυμανθεί η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου. Σημειώνεται ότι πέρυσι η παραγωγή ήταν 16.000 τόνοι.
Η ποσότητα κοινοποιήθηκε και στο αρμόδιο υπουργείο και μπορεί να διαφοροποιηθεί κάπως, προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα και με τις συνθήκες και την επίδραση των παραγόντων που επηρεάζουν την ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή, τόνισε η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου Αγγελική Καραταράκη.
Αν προκύψουν κακοκαιρίες και άλλες έντονες χαλαζοπτώσεις ή ανεμοθύελλες ή επικρατήσουν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες μιας και οι μέχρι σήμερα καιρικές συνθήκες ευνόησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δάκου, του πυρηνοτρίτη  κ.ο.κ., η παραγωγή μπορεί να μειωθεί. Αν η απόδοση του ελαιόκαρπου σε ελαιόλαδο είναι καλή, μπορεί η τελική ποσότητα να προκύψει κάπως πιο αυξημένη από τη γενική εκτίμηση. Σύμφωνα με τα ως σήμερα δεδομένα, πάντως, η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στις δέκα- έντεκα χιλιάδες τόνους, επανέλαβε η γεωπόνος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου