.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Συμψηφισμοί και κριτήριο ενεργού αγρότη άφησαν κόσμο εκτός τσεκ

Σύμφωνα με τους αγρότες, φαινόμενα παρακράτησης στο τσεκ αναφέρθηκαν ακόμη και για ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία.

Το κριτήριο του ενεργού γεωργού άφησε κόσμο (κυρίως όσους έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ πρώτη φορά το 2016) εκτός πληρωμών του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο τρέχον έτος, η πίστωση της οποίας άρχισε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 27 Οκτωβρίου. Σε γενικές γραμμές, εκτός ορισμένων περιπτώσεων μεμονωμένων παραγωγών από περιοχές, όπως η Ροδόπη, που αναφέρθηκαν στο AgroNews, η πληρωμή «κύλησε».

Σύμφωνα με τους αγρότες, φαινόμενα παρακράτησης στο τσεκ αναφέρθηκαν ακόμη και για ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία.
Όπως κατήγγειλαν παραγωγοί στο AgroNews, η ενημέρωση που έχουν είναι ότι έμειναν εκτός επειδή εμφανίζονταν στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανεξήγητα, ως μη ενεργοί γεωργοί, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν καθόλου. Ένας από αυτούς, από τον ακριτικό νομό Ροδόπης, δήλωσε στo AgroNews, «ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις συναδέλφων του, που δεν πήραν ούτε ευρώ».
Κατά κάποιες πληροφορίες κυρίως νέοι γεωργοί που έκαναν ΟΣΔΕ πρώτη φορά το 2016, έμειναν εκτός γιατί το ΚΕΠΥΟ δεν τους αναγνώρισε ως ενεργούς.
Σημειωτέον πως σε εμπορικές τράπεζες εκτός της Πειραιώς, τα χρήματα άρχισαν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας να φαίνονται σταδιακά.
Το μεγαλύτερο ωστόσο ζήτημα που χαρακτήρισε αυτή τη φουρνιά πληρωμών ήταν αναμφίβολα οι συμψηφισμοί για χρέη αγροτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φαινόμενα παρακράτησης στο τσεκ αναφέρθηκαν, ακόμη και για ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία.
«Έχω κάνει ρύθμιση πριν τρεις μήνες και τώρα πρέπει να δώσω όλο το ποσό», καταγγέλλει στο AgroNews, έτερος αγρότης. 
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ακόμη 65.000 περίπου αγρότες δεν πληρώνονται σε αυτή τη φάση, γιατί τους αναλογούν λιγότερα από 250 ευρώ».
Οι συγκεκριμένοι θα πληρωθούν με την εκκαθάριση εφόσον συνολικά έχουν λαμβάνειν ποσά πάνω από 250 ευρώ, πράγμα που ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου