.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Επανεμφανίστηκε η γρίπη των πτηνών στην Βόρεια Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για κότες κλουβί φωτο

Οι αρχές της Δανίας διέταξαν από τις 14 Νοεμβρίου τους πτηνοτρόφους της χώρας να φροντίσουν ώστε τα πτηνά να παραμένουν πάντα σε κλειστό χώρο, αφού εντοπίστηκε το ιδιαίτερα επικίνδυνο στέλεχος H5N8 της γρίπης των πτηνών σε άγρια πουλιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τροφίμων.Η οδηγία αυτή επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα. Εξαιρούνται πάντως οι πάπιες, οι χήνες και τα αγριοπούλια.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Κροατία έχουν αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι εντόπισαν σε άγρια πουλιά αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης.

Την περασμένη εβδομάδα η Δανία έδωσε εντολή να καταστραφούν περισσότερα από 250.000 αυγά που είχαν εισαχθεί από τη Γερμανία και ήταν μολυσμένα με τον ιό.
Αποτέλεσμα εικόνας για γρίπη των πουλερικών φωτο
Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας Κρίστιαν Σμιτ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι και το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την εκτροφή πτηνών στο ύπαιθρο ενώ για το θέμα θα συντονίσει τις ενέργειές του με τις γειτονικές χώρες, όπως με την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Δανία.

Μια εστία της επικίνδυνης γρίπης εντοπίστηκε και σε ένα αγρόκτημα στο Ισραήλ, πιθανότατα λόγω της επαφής των εκτρεφόμενων πτηνών με αποδημητικά πουλιά από την Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι ισραηλινές αρχές, η επιδημία αυτή εντοπίστηκε στο Χέφζι-Μπαχ, στη βόρεια περιφέρεια της Χαζαφόν. Από τα 34.500 πτηνά του αγροκτήματος, τα 1.500 πέθαναν.

«Το Ισραήλ βρίσκεται πάνω στη διαδρομή που ακολουθούν τα αποδημητικά πτηνά στην πορεία τους από την Ευρώπη προς την Αφρική. Η αποδημία συνεχίζεται και ο ιός πιθανότατα έφτασε από την Ευρώπη με τα αποδημητικά πουλιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΙΕ.πηγη:paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου