.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Περονόσπορος κολοκυνθοειδών

Περονόσπορος κολοκυνθοειδών

Άλλα Ονόματα Ψευδοπερονόσπορος, Peronosporaceae, Peronosporales, Oomycetes, Φυκομύκητες
Επιστημονικό Όνομα Pseudoperonospora cubensis

Εμφάνιση Συπτωμάτων σε ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πληροφορίες

Προκαλεί σοβαρές έως καταστρεπτικές προσβολές στην αγγουριά.
Συμπτώματα

Στα φύλλα προκαλεί χλωρώσεις σε εκτεταμένες γωνιώδεις περιοχές μεταξύ των νεύρων. Με την εξέλιξη της προσβολής τα φύλλα ξηραίνονται και πέφτουν. Ολόκληρα τα φυτά μπορεί επίσης να ξεραθούν. Με ευνοϊκές συνθήκες υγρασίας στην κάτω επιφάνεια εμφανίζεται η λευκή εξάνθιση του μύκητα που αποτελείται από κονιδιοφόρους και κονίδια.
Παθογόνο-Συνθήκες ανάπτυξης

Η ασθένεια προκαλείται από τον Pseudoperonospora cubensis. Τα θερμοκήπια αγγουριού προσβάλλονται ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο μύκητας μολύνει με τα ζωοσποριάγγεια από τα στομάτια των φύλλων με παρουσία ελεύθερης υγρασίας (σταγόνες νερού επάνω στις φυτικές επιφάνειες) για ορισμένο χρόνο.

Η θερμοκρασία ωστόσο είναι λιγότερο καθοριστικός παράγοντας, επειδή ο μύκητας αναπτύσσεται και μολύνει σε μεγάλο εύρος, ακόμη και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, σε σύγκριση με άλλους περονοσπόρους.
Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπισή του είναι δύσκολη από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί μέσα στο θερμοκήπιο. Γι' αυτό συστήνονται προληπτικοί ψεκασμοί ανά εβδομάδα.

Προσβάλει

Αγγούρια
Κολοκυθάκια
Πηγή: www.kalliergo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου