.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους αγρότες

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους αγρότες

ΕΥΚ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ…


«Ικανός αριθμός αγροτών ανταποκρίθηκε στις ρυθμίσεις για τα δάνεια στην «κακή» ΑΤΕ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών * Ι. Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων): «Αυτή τη στιγμή 20.000 αγρότες είναι όμηροι. Δεν είναι από τους αγρότες εκείνους, οι οποίοι πήραν τα δάνεια και τα έκαναν Πόρσε και Καγιέν»


Ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους υπερχρεωμένους αγρότες θα περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιάννη Σαρίδη.
«Όσον αφορά τα αγροτικά δάνεια, σύμφωνα με το έγγραφο του ειδικού εκκαθαριστή της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, κατά το έτος 2015 σχεδιάστηκε πλαίσιο ρυθμίσεων με ευνοϊκούς, κατά το δυνατόν, όρους, όπως, για παράδειγμα, μείωση συνολικής οφειλής, ικανοποιητικό χρόνο αποπληρωμής. Στις ρυθμίσεις αυτές έχει ήδη ανταποκριθεί ικανός αριθμός αγροτών – οφειλετών», ανέφερε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε:
«Νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των οφειλετών με τους όρους των άλλων τραπεζών. Γι’ αυτό υπάρχει και ο ειδικός εκκαθαριστής, ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει, με τη ρύθμιση που θα κάνει για τις οφειλές, τη δυνατότητα πληρωμής της οφειλής εκ μέρους του οφειλέτη.
Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος στο σχετικό έγγραφό της, «Κύριο κριτήριο για τη διαμόρφωση της ρύθμισης που προτείνεται, είναι η βιωσιμότητα αυτής, η οποία, κατά το δυνατόν, εξασφαλίζεται μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, την παροχή περιόδου χάριτος, αλλά και την απομείωση μέρους της απαίτησης, κυρίως των εξωλογιστικών τόκων. Κατά συνέπεια, το πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων δεν αποκλίνει από αυτό που εφαρμόζουν και οι εν λειτουργία εμπορικές τράπεζες, ενώ αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τυχαίνουν εφαρμογής οι διατάξεις του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου».
Ο υπουργός Οικονομικών άφησε πάντως ανοικτό να επανεξεταστεί αν οι αγρότες που έχουν δάνεια στην «κακή» ΑΤΕ «είναι όντως σε δυσμενέστερη θέση από άλλες περιπτώσεις», ενώ απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή σημείωσε:
«Δέχομαι αυτό που είπατε, ότι, δηλαδή, οι πιο πολλοί που υποφέρουν απ’ αυτό δεν είναι μεγαλοαγρότες, αλλά άνθρωποι που χρειάζονται ειδική μέριμνα. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το εξετάζουμε. Είναι σημαντικό πρόβλημα και κοινωνικό και οικονομικό. Είναι κοινωνικό για τους λόγους που εσείς είπατε πιο καλά από μένα, αλλά και οικονομικό, γιατί αν δεν λυθούν αυτά, δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, άρα δεν μπορούν να κάνουν καινούριες δουλειές και, άρα χάνουν όλοι».
Με την ευκαιρία ο κ. Ευκ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος με τη λύση που επιλέχθηκε στην Αγροτική Τράπεζα το 2012. «Εμείς ήμασταν ενάντια στη λύση αυτή που επιλέχθηκε. Θυμάμαι ότι είχα και σφοδρή αντιπαράθεση με τον κ. Στουρνάρα για αυτό το θέμα. Υπήρχε πρόβλημα εταιρικής διακυβέρνησης εκείνη την εποχή. Δεν λέω ότι όλα ήταν καλά με την Αγροτική Τράπεζα. Νομίζω, όμως, ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες λύσεις εκείνη την εποχή», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
20.000 ΔΑΝΕΙΑ
«Μετά τον διαχωρισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή», 8.000 αγροτικά δάνεια αγροτών και 12.000 στεγαστικά δάνεια περιήλθαν στην «κακή» τράπεζα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 20.000 -και όχι μόνο- άνθρωποι να είναι όμηροι αυτή τη στιγμή μιας κατάστασης, καθ’ όσον μέσα σε αυτούς τους 20.000 συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και οι εγγυητές, οι οποίοι προέρχονται είτε από το φιλικό είτε από το στενό συγγενικό περιβάλλον είτε και από τον επαγγελματικό χώρο», τόνισε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής κ. Γιάννης Σαρίδης.
«Αυτή τη στιγμή τα δάνεια αυτά με τους υψηλούς τόκους και τους ανατοκισμούς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς οι λήπτες των δανείων αυτών δεν έχουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης όπως έχουν λήπτες άλλων «κόκκινων» δανείων άλλων τραπεζών, οι οποίοι μπορούν να έχουν ειδικούς όρους και να τα ρυθμίσουν», υποστήριξε ο κ. Ι. Σαρίδης και συνέχισε: «Τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη διαχείριση αυτών των δανείων, αυτή τη στιγμή ζητούν 10% προκαταβολή και εξόφληση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απειλώντας τους ανθρώπους αυτούς με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς της περιουσίας τους, ακόμη και γεωργικών μηχανημάτων.
Πραγματικά, η κατάστασή τους -όλων η κατάσταση- είναι άσχημη. Είναι άνθρωποι φτωχοί, απλοί. Τα περισσότερα δάνεια είναι αγροτικά. Προέρχονται από τον αγροτικό χώρο. Δεν είναι από τους αγρότες εκείνους, οι οποίοι πήραν τα δάνεια και τα έκαναν Πόρσε και Καγιέν. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι τα έριξαν είτε μέσα στη δουλειά τους, είτε για να πάρουν ένα σπίτι στην περιοχή τους», ανέφερε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.
Γιώργος Μακρής (ΑΘΗΝΑ)
Πηγή:http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου