.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Βαθιά άροση πριν τη φύτευση νέων δενδρυλλίων φιστικιάς


Δούσκα Ελένη|  Agronews.gr
Μια σειρά προληπτικά μέτρα πριν την εγκατάσταση νέων δενδρυλλίων φιστικιάς προτείνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, για την αποφυγή ή τον περιορισμό σοβαρών φυτοπροστατευτικών προβλημάτων αργότερα, όπως ασθένειες του κορμού και του ριζικού συστήματος (φυτόφθορα, σηψηρριζία, αδρομύκωση) και της κόμης των δένδρων (βοτρυοσφαίρια, σεπτορίωση). Αναλυτικά, συστήνονται τα εξής:

1. Η καλλιέργεια της φιστικιάς θα πρέπει να αποφεύγεται σε περιοχές με υψηλή σχετική υγρασία, διότι ευνοείται η εμφάνιση μυκητολογικών ασθενειών.
2. Αποφασιστικός παράγοντας είναι το στραγγερό έδαφος, καθώς σε ασφυκτικές συνθήκες ευνοούνται οι προσβολές από εδαφογενείς μύκητες.
3. Η βαθιά άροση πριν τις νέες φυτεύσεις βοηθά στην επιτυχημένη και γρήγορη εγκατάσταση της νέας φυτείας.
4. Αν επιλέγονται αγροί που έχουν καλλιεργηθεί με ευπαθείς στην αδρομύκωση ξενιστές (βαμβάκι, πατάτα, τομάτα, ελιά, λαχανικά κλπ.), θα πρέπει να προηγηθεί διετής αμιψεισπορά με σιτηρά πριν την εγκατάσταση του νέου φιστικεώνα.
5. Η επιλογή υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού είναι καθοριστικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου