.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Βαθιά άροση πριν τη φύτευση νέων δενδρυλλίων φιστικιάς


Δούσκα Ελένη|  Agronews.gr
Μια σειρά προληπτικά μέτρα πριν την εγκατάσταση νέων δενδρυλλίων φιστικιάς προτείνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, για την αποφυγή ή τον περιορισμό σοβαρών φυτοπροστατευτικών προβλημάτων αργότερα, όπως ασθένειες του κορμού και του ριζικού συστήματος (φυτόφθορα, σηψηρριζία, αδρομύκωση) και της κόμης των δένδρων (βοτρυοσφαίρια, σεπτορίωση). Αναλυτικά, συστήνονται τα εξής:

1. Η καλλιέργεια της φιστικιάς θα πρέπει να αποφεύγεται σε περιοχές με υψηλή σχετική υγρασία, διότι ευνοείται η εμφάνιση μυκητολογικών ασθενειών.
2. Αποφασιστικός παράγοντας είναι το στραγγερό έδαφος, καθώς σε ασφυκτικές συνθήκες ευνοούνται οι προσβολές από εδαφογενείς μύκητες.
3. Η βαθιά άροση πριν τις νέες φυτεύσεις βοηθά στην επιτυχημένη και γρήγορη εγκατάσταση της νέας φυτείας.
4. Αν επιλέγονται αγροί που έχουν καλλιεργηθεί με ευπαθείς στην αδρομύκωση ξενιστές (βαμβάκι, πατάτα, τομάτα, ελιά, λαχανικά κλπ.), θα πρέπει να προηγηθεί διετής αμιψεισπορά με σιτηρά πριν την εγκατάσταση του νέου φιστικεώνα.
5. Η επιλογή υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού είναι καθοριστικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου