.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εντός μήνα επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος

Τροποποιήθηκε η υπουργική απόφαση του 2013 που αφορούσε την «Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος». Με τις αλλαγές που επήλθαν με την παραπάνω απόφαση θεσπίστηκε η επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας χωρίς έλεγχο των αιτήσεων επιστροφής υπό προϋποθέσεις και ταυτόχρονα μειώθηκε ο χρόνος της επιστροφής του φόρου εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης.

Τα παραπάνω επισημαίνονται, μεταξύ άλλων στον τόμο των 130 σελίδων με τον απολογισμό έργου που έδωσε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Επίσης, σχετικά με τον ΦΠΑ των αγροτών αναφέρονται τα εξής:
-Εκδόθηκε εγκύκλιος, με την οποία εντάσσονται οι θερμοκηπιακού τύπου αγροτικές εγκαταστάσεις στην κατηγορία των παγίων των αγροτικών επιχειρήσεων, τα οποία τυγχάνουν αναστολής καταβολής του Φ.Π.Α. κατά την αγορά τους.
-Αναμορφώθηκε το ειδικό καθεστώς των αγροτών. Με τις νέες διατάξεις το εν λόγω καθεστώς έγινε πιο αποτελεσματικό και δίκαιο, για τους εντασσόμενους σε αυτό και πιο ουσιαστικό για τους αγρότες που μετατάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αφού θα μπορούν να εκπέσουν τον ΦΠΑ, κάτι που με βάση το προηγούμενο καθεστώς δεν μπορούσαν να πράξουν.
Αναλυτικά για θέματα ΦΠΑ αναφέρονται τα εξής:
11. ΦΠΑ

Στον τομέα του Φ.Π.Α πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ρυθμίσεις με στόχο τόσο τη μείωση της φοροδιαφυγής, όσο και τη διευκόλυνση των οικονομικά ασθενέστερων και την παροχή κινήτρων στις μικρές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, βελτιώθηκαν οι ρυθμίσεις που αφορούν το Φ.Π.Α. στο ενδοκοινοτικό εμπόριο, καταργήθηκε ο ειδικός φόρος στην τιμή των εισιτηρίων του κινηματογράφου, υπογράφηκε υπουργική απόφαση για την επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, απαλλαγή από το Φ.Π.Α στις δωρεές υπέρ προσφύγων κ.α.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου