.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Μια βεβαίωση αρκεί για ανανέωση άδειας παραγωγού σε λαϊκή αγορά

Ενίσχυση εισοδήματος των παραγωγών και διάθεση ποιοτικών και προσιτών σε τιμές προϊόντων, ο στόχος του νέου πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο, λέει η γραμματεία καταναλωτή.


«Η κατάθεση εκ μέρους του ενδιαφερόμενου της σχετικής βεβαίωσης της Τριμελούς Επιτροπής και όχι η κάθε φορά πιστοποίηση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη, η οποία έγινε άπαξ, κατά τη χορήγηση της σχετικής άδειας και με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν, αρκεί για ανανέωση άδειας λαϊκών αγορών».
Ενίσχυση εισοδήματος των παραγωγών και διάθεση ποιοτικών και προσιτών σε τιμές προϊόντων, ο στόχος του νέου πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο, λέει η γραμματεία καταναλωτή.
Αυτό  διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ερωτούσε για το ενδεχόμενο απώλειας αδειών από αγρότες που δεν πληρούν το «κατ’ επάγγελμα», μετά την αυστηροποίηση του σχετικού κριτηρίου, από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Οι αιτιάσεις για την ως άνω τροποποποίηση είναι αβάσιμες», πρόσθεσε ο κ. Παπαδεράκης.
Στην απάντηση αναφέρεται επιπλέον ότι το άρθρο 65 του νόμου 4389/2016, το οποίο τροποποιεί τις προϋποθέσεις ορισμού του «επαγγελματία αγρότη» του νόμου 3874/2010, αφορά μόνο τη δυνατότητα χορήγησης εφεξής παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών σε ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις και όχι την ανανέωση των σχετικών αδειών, υφιστάμενων και νέων (ήτοι προ και μετά του νόμου 4369/2016, αντίστοιχα). 

Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου
Σημειωτέον ότι την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει την έκδοση άδειας υπαίθριου εμπορίου σε νέους παραγωγούς, έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, αποδέχεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει ρητά τη χορήγηση παραγωγικών αδειών εμπορίου και παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υφίσταται. Επ’ αυτού δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κινείται προς την κατεύθυνση αντιμετώπισής του, μέσω της αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας, που αποκλείει τους νέους παραγωγής από την έκδοση άδειας υπαίθριου εμπορίου και συνακόλουθα από τη διάθεση των προϊόντων τους αυτοτελώς εκτός λαϊκών αγορών.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως: «αυτό θα γίνει μέσω της αναθεώρησης της ισχύουσας Νομοθεσίας που αποκλείει τους νέους παραγωγής από την έκδοση άδειας υπαίθριου εμπορίου και συνακόλουθα από την διάθεση των προϊόντων τους αυτοτελώς εκτός λαϊκών αγορών».
Αλέξανδρος Μπίκας,Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου