.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Η κατανάλωση γρύλλων βοηθά στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής

Πηγή:Agronews gr
Η διατροφή με έντομα όπως οι γρύλλοι μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη Σουηδών επιστημόνων.
Τα τριζόνια αποτελούν έδεσμα εδώ και αιώνες σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδίως σε χώρες της ανατολικής Ασίας, όπου θεωρείται ως ένα θρεπτικό συμπλήρωμα, που περιέχει πολύ περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και άλλα χόρτα.
Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι οι γρύλλοι διαθέτουν διπλάσια επίπεδα πρωτεΐνης σε σύγκριση με το βόειο κρέας. Εξάλλου, ο περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος θεωρείται ως ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Τα βοοειδή καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καλλιεργειών και νερού, ενώ παράγουν επίσης μεγάλες ποσότητες μεθανίου, ενός αερίου του θερμοκηπίου πολύ πιο ισχυρού από ό,τι το διοξείδιο του άνθρακα.
Η εκτροφή γρύλλων είναι μία ανερχόμενη βιομηχανία, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ζωοτροφές κοτόπουλων. Στις φτωχές κοινότητες, μία τέτοια πρώτη ύλη είναι συνήθως πολύ ακριβή για τον μέσο αγρότη και κτηνοτρόφο.
Τώρα, οι ερευνητές του Σουηδικού Πανεπιστημίου Γεωργικών Επιστημών, με επικεφαλής την καθηγήτρια Άννα Γιάνσον, έχουν εντοπίσει διάφορα ζιζάνια και γεωργικά υποπροϊόντα που μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως τροφή για τους γρύλους.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της συγκεκριμένης διατροφής στους γρύλλους της Καμπότζης (Teleogryllus testaceus) σε αιχμαλωσία, για 70 ημέρες.
Η Καμπότζη είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με πολλούς ανθρώπους να πάσχουν από σοβαρές διατροφικές ελλείψεις. Εκτιμάται ότι το 40% των παιδιών κάτω των πέντε ετών στη χώρα υποσιτίζονται.
Η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ότι διάφορα ζιζάνια και υποπροϊόντα καλλιεργειών, σχεδόν μηδενικού κόστους, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα στους γρύλλους με τις ζωοτροφές κοτόπουλων.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα τριζόνια και άλλα έντομα θα αποτελέσουν, εν καιρώ, μέρος της δυτικής διατροφής, ως υποκατάστατο της κατανάλωσης κρέατος που επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή.
Εξάλλου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ πρότεινε πρόσφατα ότι η κατανάλωση εντόμων είναι ένας από τους τρόπους κάλυψης των διατροφικών αναγκών του ταχέως αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.
(Πηγή:naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου