.

.......Η Αγροσελίδα σε νούμερα:Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα 35.702 Πλήρες ιστορικό προβολών σελίδων 2.004.632.......... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Έχει υπέρ- πανσέληνο απόψε και θα είναι ωραία...Η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948. Η σούπερ πανσέληνος θα φτάσει στο μέγιστό της σήμερα στις 15:52 ώρα Ελλάδος.Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Έτσι, τόσο το κοντινότερο σημείο της (περίγειο), όσο και το πιο μακρινό (απόγειο) εμφανίζουν αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Θεαματική θα είναι και η επόμενη πανσέληνος της 14ης Δεκεμβρίου, αν και όχι όπως η σημερινή.

Ο όρος υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη (όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιουργήθηκε το 1979 από τον αστρολόγο Ρίτσαρντ Νόλε.
πηγη:neakriti.gr
/www.radiovereniki.gr/

Μιά βραδιά σαν την αποψινή λοιπόν πριν απο πολλά χρόνια,είχανε "αραντεβού" σε ένα λιόφυτο ο Μανώλης με το Δεσποινιό.Αφού συναντηθήκανε λίγο πρίν τα μεσάνυχτα,καθίσανε στο γωνιακό χαράκι του τράφου,αγγαλιασμένοι.Μα ξάνοιξε(κοίταξε) Μανώλη μου",είπε το Δεσποινιό με άκρατο ρομαντισμό."Ξάνοιξε τον ουρανό απού,ναι απόψε πεντακάθαρος!Ξάνοιξε το φεγγάρι που φεγγοβολά!Ξάνοιξε τα αστέρια απου,ναι λαμπερά κι αμέτρητα απόψε..."Κι ο Μανώλης,προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξωτερικεύσει τα...λεπτά του αισθήματα:"Ναί,ναί, τσι πουτάνας γίνεται!...     Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου