.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Επισημάνσεις για τα συντηρητικά οίνου



Γνωρίζουμε στους οινοποιούς, χωρικούς και μη, της Περιφερειακής Ενότητάς Πιερίας ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ουσιών «Βενζοϊκό οξύ» και «σαλικυλικό οξύ» ή άλατα αυτών των οξέων, σαν συντηρητικά οίνων και μούστου.
Η χρήση των ουσιών αυτών στην οινοποίηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές και για το λόγο αυτό προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις τόσο για τους προμηθευτές των ουσιών αυτών στους οινοπαραγωγούς (φαρμακεία, καταστήματα γεωργικών φαρμάκων κ.ά.)όσο και  για τους ίδιους παραγωγούς οίνων που τις χρησιμοποιούν.

Η Υπηρεσία μας καθώς και η Χημική Υπηρεσία Κατερίνης θα προβούν σε συστηματικούς ελέγχους τόσο στα Οινοποιεία όσο και στην αγορά (λαϊκές αγορές κλπ) για τον έλεγχο των τελικών προϊόντων.
Παρτίδες, που βρεθούν να περιέχουν  τέτοιες απαγορευμένες ουσίες, θα καταστρέφονται και οι παραβάτες θα διώκονται (Ν.396/1976 άρθρα 14 &15).

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι οι αποκλειστικά επιτρεπόμενες συντηρητικές ουσίες σε οίνους είναι :
1.     Σορβικό οξύ : 20 γραμ. στα 100 κιλά οίνου
2.     Διοξείδιο του θείου :
        α) Ερυθροί ξηροί ή ημίγλυκοι οίνοι : 15 γραμ. στα 100 κιλά
        β) Λευκοί ή ροζέ, ξηροί ή ημίγλυκοι οίνοι : 20 γραμ. στα 100 κιλά.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου