.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η κακοκαιρία «χτύπησε» χωράφια στην Πελοπόννησο


Agronews.gr
Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις στις περιοχές Αργολίδας και Τριφυλίας.
Πολλά δέντρα (πορτοκαλιές και μανταρινιές) έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ ζημιές υπάρχουν σε μελίσσια και κηπευτικά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ζημιές υπήρξαν στην περιοχή από τις βροχοπτώσεις και το χαλάζι σε θερμοκήπια, καλλιέργειες ελιάς και υπαίθριων κηπευτικών.
Να σημειωθεί ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της σφοδρής καταιγίδας που εκδηλώθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, προκαλώντας το θάνατο μίας γυναίκας και εκτεταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους – Μυκηνών. Η άτυχη γυναίκα έμενε στο κέντρο της πόλης. Εγκλωβίστηκε στο υπόγειό της και δεν κατάφερε να βγει.
Οι δύο ξεροπόταμοι Ξεριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν κάνοντας αδιάβατους τους περισσότερους δρόμους. Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παραμένουν κλειστοί, ενώ σε πολλά σημεία η λάσπη και οι πέτρες που έφεραν τα ποτάμια έχουν κόψει την συγκοινωνία.
Οι εικόνες με το πρώτο φως της ημέρας είναι αποκαλυπτικές. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, κατέστρεψαν δρόμους και καλλιέργειες.
Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας 'Αργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας...
O αντιπεριφερειαρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος δήλωσε ότι : «ήταν η ισχυρότερη βροχόπτωση των τελευταίων 35 ετών, χαρακτηριστικά θα σας πω γη και ουρανός έγιναν ένα. Αυτή τη στιγμή είναι έξω όλα τα μηχανήματα του δήμου Άργους της περιφέρειας Πελοποννήσου και έχει συμβάλει και ο στρατός με δύο μηχανήματα. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου έχουν ανοίξει και όπου υπάρχουν κλειστά σημεία, θα ανοίξουν σε βάθος χρόνου».

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Πελοπόννησος

Στη Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους στα χωριά Αγιος ΑνδρέαςΚορακοβούνι και Κούτρουφα, ενώ πέτρες έχουν πέσει και στο δρόμο Τρίπολης - Αστρους. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές και εκτιμάται πως έως το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί.
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλης Σκαντζός, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που έχουν ξεβράσει τα ποτάμια της Αργολίδας, στον Αργολικό κόλπο.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι τόνοι σκουπιδιών έχουν «πνίξει» τα παράλια της Βόρειας Κυνουρίας στην περιοχή του Ξηροπήγαδου.
Στην Κυπαρισσία, τα νερά έχουν υποχωρήσει το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου.
Πλημμύρες καταγράφηκαν τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση.
Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.


(Με πληροφορίες από ΤΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου