.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Παύση της απορρόφησης άνθρακα από τα φυτά βλέπουν οι επιστήμονες


Την ικανότητα να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να χάσουν τα φυτά του πλανήτη εάν συνεχιστεί η άνοδος των θερμοκρασιών, προειδοποιούν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Ως γνωστόν, η βλάστηση λειτουργεί ως φυσική «δεξαμενή άνθρακα», καθώς απορροφά και εγκλωβίζει μέσα της το αέριο που έχει απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα. Το δάσος βροχής του Αμαζονίου ή η τάιγκα του βορείου ημισφαιρίου αποτελούν παραδείγματα μεγάλων δεξαμενών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην αρχική φάση έκλυσης εκπομπών, τα δάση αυτά επωφελούνται, αφού τονώνεται η ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, η άνοδος των θερμοκρασιών θα μπορούσε σταδιακά να αλλάξει την κατάσταση φέρνοντάς τα σε σημείο κορεσμού. Όπως εξηγούν, εάν οι προβλέψεις για άνοδο έως και 4 βαθμών Κελσίου έως το τέλος του αιώνα επαληθευτούν, αρνητικές επιπτώσεις όπως το στρες υγρασίας, θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν, στερώντας π.χ. το νερό από τα φυτά και καθιστώντας τα λιγότερο ικανά να απορροφήσουν ατμοσφαιρικό άνθρακα. Χωρίς τις δεξαμενές άνθρακα, οι ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις CO2 θα αρχίσουν να αυξάνονται τροφοδοτώντας περαιτέρω την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Άντριου Φρεντ, «η παγκόσμια βλάστηση περιέχει μεγάλα αποθέματα άνθρακα, που είναι ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή και τα οποία θα καθορίσουν τις μελλοντικές ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις CO2». Όπως ανέφερε, «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη βλάστηση θα επηρεάσει την κατάσταση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Για τη μελέτη τους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επτά μοντέλα βλάστησης, τα οποία «έτρεξαν» σε υπερυπολογιστές, όπως ο πανίσχυρος «Δαρβίνος» του Κέιμπριτζ. Παρότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα, τα περισσότερα μοντέλα κατέδειξαν ότι η άνοδος των 4 βαθμών θα σηματοδοτήσει την έναρξη του κορεσμού των φυτών.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου