.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μπλόκο σε επιδοτήσεις λόγω χρεών για αγροτικό νερό

Χωρίς τη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έμειναν αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, που χρωστούν χρήματα σε ΤΟΕΒ, για νερό αγροτικής χρήσης που κατανάλωσαν στο παρελθόν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το καλοκαίρι είχε ζητηθεί από τους κατά τόπους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να στείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατάλογο με οφειλέτες, προκειμένου να μπλοκαριστούν τα χρήματα που λαμβάνουν ως επιδότηση κάθε χρόνο. Αρκετοί από τους ΤΟΕΒ απέστειλαν τις σχετικές καταστάσεις, ενώ άλλοι δεν προσαρμόστηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι διοικήσεις ορισμένων από τους ΤΟΕΒ, επιλέγοντας μια... μέση λύση απέστειλαν λίστες με τα ονόματα όσων δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τα έσοδα των οργανισμών, τα οποία είναι ούτως ή άλλως μειωμένα. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, προκαλώντας τη γκρίνια των αγροτών, καθώς δεν αποκλείεται τα χρέη τους να βεβαιωθούν και στις τοπικές ΔΟΥ.

Τεράστια τα προβλήματα των ΤΟΕΒ

Με λουκέτο κινδυνεύουν αρκετοί ΤΟΕΒ λόγω των χρεών των παραγωγών προς αυτούς και ακολούθως των χρεών των οργανισμών προς τη ΔΕΗ. Βασική αιτία της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι η αδυναμία των οργανισμών να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλονται, αλλά και η τεράστια αύξηση του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 100% τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την αδυναμία των οργανισμών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ δεν έχουν λείψει και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης.


Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου